Pomol okusov II

Kategorija
6/05/23

LOKACIJA: severni izolski pomol

URA: 11:00

Vstopnine ni

Sezona izolskih »street food« dogodkov se nadaljuje. Ponovno se bomo družili ob odlični kulinariki Slovenske Istre, ki bo dišala tako po morskih dobrotah kot po specialitetah istrskega podeželja. Za to da bo vaš krožnik lokalnih dobrot popoln, bodo poskrbeli tudi istrski vinarji, prav tako boste na svoj račun prišli ljubitelji lokalnega gina in craft piva, sladkosnedi pa se boste razveselili sladkih mojstrovin.

Dišalo bo po morskih jedeh, kot so pedoči, istrski sushi in ostrige. Kot se za Izolo spodobi, bo prisotna tudi ponudba sardel, ki bo tudi tokrat na voljo na ladji Jež. Dobrote bodo na pomol prišle tudi iz podeželskih kuhinj izolskih kulturnih društev – na njihovih stojnicah bo moč poizkusiti šparglje, kaj krepkega za na žlico in seveda istrske fritle, ki so postale že kar »pomolska stalnica«. Ker Istra ni prava brez fete pršuta in tartufov, ne bo manjkalo niti tega. Poleg palete ponudnikov s hrano bodo na Pomolu okusov prisotni tudi lokalni vinarji, pivovarji in ponudniki ostalih pijač.

Gostujoča stojnica tokrat prihaja iz Goriških Brd. Ekipa Kontrabánt bo s celovito ponudbo predstavila pomembno primorsko vinorodno regijo.

 

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov