Pomol okusov II

Kategorija
4/05/24

Lokacija: Severni pomol

Ura: 11:00 - 21:00

Marčevski pomol okusov je bil prava bomba – prepričajte se na spodnjih fotografijah! Naslednjič vas pričakujemo v soboto, 4. maja. Po prvomajskih piknikih se bo zagotovo prilegla pristna istrska hrana in osvežujoča morska lahkotnost, kajne?

Tokrat z nami:

Gostujoča stojnica Kontrabant - Adwineture awaits 

Naj vas gostujoča stojnica Kontrabant s polnim kozarčkom popelje na novo vinsko dogodivščino, tokrat skozi slikovita Brda. Simpatični člani ekipe so se v domačih krajih že pred leti povezali s prijatelji iz slovenske in italijanske strani ter skupaj z njimi zasnovali prav posebna vinska doživetja, ki navdušijo vsakega obiskovalca. Tokrat bodo svoje skrivnosti in ljubezen do vina delili tudi z vami in vam na pomolu okusov razkrili svojo zgodbo.

Altrokè

Altrokè – ker Pomola okusov ni brez pedočev! Mamijo vas v veliki ponvi, poleg katere pa se z velikim kolutom sira objemajo tortelini. Kaj izbrati? Po vaših guštih! Običajno pri njih čaka še nekaj za mesne navdušence.

 

Fogy Tartufi

Stojnica Fogy tartufov je prava izbira za vse ljubitelje izdelkov iz tartufov. Odnesite domov okusno zalogo tartufat, sirov, salam in si privoščite dišečo porcijo pljukancev ali drugih testenin.

Gorki Chili

Temperature na Pomolu bodo še višje, saj bo z nami tudi Gorki chili! Chili omake, narejene iz plodov istrske zemlje, bodo dale pekoč pridih slastnim picam. En kos se vedno prileže, se strinjate?

Memon prosciutto e vino cf

Kdaj ste nazadnje jedli mojstrsko narezan pršut? Rezan na roko ima čisto drugačen okus, v kar vas bo v trenutku prepričal Zoran, certificiran rezalec pršuta in sommelier. Pršuti od Istre do Španije in še dlje!

Pri Tinetu

Istrska kulinarika v sodobni preobleki vas čaka pri Tinetu in Damjani. Gostilna Pri Tinetu vas bo prevzela z domačnostjo in malce drznosti ter omamnim vonjem specialitet iz »zelenega jajca«.

Di Kappa tartufi

Posebnost Di Kappa tartufov so lastni nasadi tartufov in več kot 30. letna tradicija. Na pomolu okusov so postojanka za ljubitelje kakovostnega mesa in tune – v družbi lističev tartufov seveda!

Gamberin

Pri Gamberinu najdete predvsem ocvrte in žar morske jedi. In nenapisano pravilo je, da če pridete v Izolo, morate vsaj na eno porcijo sardel'c. Sedaj veste, kje jih najdete.

Nori sushi

Ljubitelji sushija pozor! Obvezna postojanka za navdušence nad svežo ribo je stojnica Nori sushi, ki preseneča z drugačnostjo in inovativnostjo. Ste že poskusili istrski sushi?

Kulturno in turistično društvo Šparžin

Rozana in njena ekipa Kulturnega društva Šparžin iz Kort so definicija za najboljše fritle daleč naokrog. Razvajali bodo vse željne okusov istrskega podeželja, kjer so doma krepke in pristne jedi.

Kulturno društvo Malija

Barve podeželja na Pomolu okusov zastopa tudi Kulturno društvo Malija. Na stojnici se lahko okrepčate s pitami s sezonskimi sestavinami, navdušeni pa boste tudi vsi sladokusci. Njihova peciva so res za prste obliznit!

Kavarna Zvon

Osvežite se na stojnici Kavarne Zvon, ki poleg sladkih dobrot kot so pisani makroni in sladice navdihnjene z letnim časom, ponuja še bubble tea in ostale osvežilne pijače. 

Biradiski

Sonček, morje in čudoviti hmeljni zvarki. Dragi pivoljubi, kaj je lepšega!? Na stojnici Biradiski vas bo Luka z občutkom popeljal v svet craft piv; prepustite se in uživajte v kakovostnih pivih mikropivoarjev.

Limoni Šik

Bolj rumeno ne gre! Limoni Šik vas bo prepričal, ker je (seveda) šik, živahen in pravi za pomolčkanje v dobri družbi. V njihovem limončelu so(n)čnih limon iz Amalfija se čuti poletje!

Orange wine festival in Vina Zaro

V vinih družine Zaro boste začutili tradicijo in vrednote, ki jih družina goji že več kot sto let. Pridelana so sonaravno z velikim spoštovanjem do zemlje, so butična in zadovoljijo tudi največje poznavalce.

Sparkling oysters

Prefinjena kombinacija mehurčkov in ostrig, ki vam jo postreže neločljiva trojica prijateljev, je pravi užitek. Sparkling oysters na Pomol okusov prinašajo drugačnost in vsekakor širijo obzorja.

Vina Božič

Vino, oljke in okusne namaze najdete na stojnici družine Božič, ki se z vinogradništvom ukvarja že od leta 1902. Na 10 hektarjih na sonaraven način vzgajajo 30.000 trt; predvsem refošk in malvazijo.

Vina Markovič

Vina Markovič vas na pomolu sprejmejo z obilo dobre volje in kar nekaj z zlatom nagrajenimi vini. Zadnji trofeji sta zlati odličji v kategoriji belih vin za malvaziji 2022 in 2023 v Sommelier selection 2024.

Istrape

Istrape prihaja iz osrčja Istre in na Pomol okusov prinaša družinsko tradicijo pridelovanja trape – destilata iz grozdnih tropin. Za ljubitelje nežnejših okusov ponuja tudi bolj subtilne izbire, kot sta na primer malvazijin ali refoškov aperitiv.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov