Pomol okusov

Kategorija

Kjer istrska kulinarika sreča morje

Pridružite se nam na Pomolu okusov v Izoli, kulinarični prireditvi na prostem, ki jo na severnem izolskem pomolu organiziramo večkrat letno. Dogodek poteka v idiličnem ambientu s pogledom na priljubljeni izolski plaži Svetilnik in Bele skale in vam na enem mestu ponuja izkušnjo lokalnih kulinaričnih specialitet. Vsak Pomol je malce drugačen, le sončni zahod je vedno krasen!

Termini Pomola okusov 2024

21. september 2024, po čisto predolgem poletnem pavziranju.

19. oktober 2024, "grande" zaključek sezone pomolčkanja.

 

Oglejte si, kako smo se imeli na prvem letošnjem Pomolu okusov!

Pristni istrski okusi

Na stojnicah lahko uživate v raznovrstni kulinarični ponudbi lokalnih gostinskih ponudnikov in vinarjev; prepustite se okusom morskih in tradicionalnih istrskih jedi ali njihovih sodobnih različic. Obrok ali prigrizek zaokrožite z izjemnimi vini istrskih vinarjev ali kakšno drugo osvežilno pijačo.

Na Pomolu okusov diši po ribjih jedeh, kjer ima običajno glavno besedo sardela, in drugih morskih dobrotah, testeninah s tartufi, tagliati, pršutu, istrskih fritlih.

Pomol okusov na okolju prijazen način

Z našo zavezo trajnostnemu turizmu na Pomolu okusov poskušamo slediti zelenim usmeritvam, kar pomeni, da so okusne lokalne jedi servirane v biorazgradljivi ali papirnati embalaži. Hkrati zagotovljamo koše za pravilno ločevanje odpadkov, kar je korak k ohranjanju čistejšega okolja. 

In tukaj ste tudi vi, dragi obiskovalci! Prijazno vas vabimo, da se pridružite pobudi. Ločevanje odpadkov je pomembno in vaša pomoč bo neprecenljiva.

Nasmejana izolska ekipa

...vas pozdravlja do naslednjega snidenja! Smo »krivci« za dogodek, za katerega poskrbimo od A do Ž. Smo majhni, a tako zelo raznoliki in vsestranski, da še najbolj nora ideja z nami postane nekaj oprijemljivega. Najdete nas na stojnici Turističnega združenja Izola, kjer smo vam na voljo z uporabnimi informacijami o Izoli in okolici in privlačnimi izolskimi spominki.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov