Izkusite kulturno obarvana doživetja

Kategorija

Izolana je največja izolska zakladnica kulturne dediščine in zgodb preteklosti. A teh ne manjka tudi med izolskimi uličicami, ob morju, in celo na podeželju. Nekaj namigov, kako čim bolje spoznati kulturno obarvana in trajnostna doživetja Izole, v spodnjem prispevku.

Pozabljena izolska skrivnost

Pustolovska igra Pozabljena izolska skrivnost bo poskrbela, da boste mestno jedro odkrili na edinstven način, ob čemer boste malce urili tudi vašega možgančke in se seveda neizmerno zabavali. Igra se začne in zaključi v Izolani, sicer pa poteka na prostem, na območju izolskega mestnega jedra. Izolo vam prek prenosne tablice odkriva skrivni digitalni vodnik, ki vas popelje skozi 11 izzivov in nalog.

Spoznali boste skrite in manj skrite zaklade izolske kulturne dediščine, zgodbe mestnega jedra in se borili za uvrstitev na lestvici najboljših pustolovcev.

Na koncu vas čaka še darilo presenečenja. Vas že kaj mika?

Na obisk arheološkega parka

Iz Izolane se lahko kar peš (da bomo trajnostni) odpravite še do druge pomembne točke, ki priča o življenju Izolanov nekoč – Arheološkega parka San Simon, ki predstavlja kulturni spomenik državnega pomena. V parku lahko raziskujete, kakšno je bilo na tem območju življenje v obdobju Rimljanov. Prav na tej točki je namreč nekoč stala obmorska vila s pristaniščem, o čemer pričajo še danes vidne arheološke najdbe.

V parku v poletnem času potekajo tudi delavnice za otroke, možni so potopi in ogled podvodnega dela nekdanjega pristanišča. Prav tu pa se zvečer odvijajo zelo zelo posebne večerje … Če bi se za en dan prelevili v Rimljane, preskočite video in berite dalje!

Navdušite se nad parkom z ogledom spodnjega videa in pridobite ključne informacije!

Da vam na peš poti med Izolano in arheološkim parkom ne bo dolgčas, se v preteklost prek mobilne naprave podajte z izolskim kanočalom.

Večerno dogajanje v parku

Lokacija arheološkega parka je res idilična; samo predstavljamo si lahko, kako so v vili in njeni okolici nekdaj uživali Rimljani. Da vse ne ostane samo v naših mislih, pa mi poskrbimo za res posebno izkušnjo in vam preteklost pripeljemo v sedanjost. V parku namreč poteka posebno doživetje – Rimski okusi pod zvezdami.

Prepustite se uživaštvu Rimljanov, okušajte tipične rimske jedi in se predajte hedonizmu. Rezervirajte svoje doživetje!

Zgodovina izolskega podeželja

V še eno zgodovinsko obdobje se lahko odpravite na izolskem podeželju v vasi Korte.

Obiščite prazgodovinsko gradišče kaštelir in se pobližje spoznajte z življenjem Histrov in z enimi najlepših pogledov na Sečoveljske soline. Na izlet se lahko odpravite peš, s psom ali pa kar s kolesi. Na voden ogled kaštelirja pa vas vabijo kar domačini, ki ta košček Izole poznajo tako dobro kot svoj lastni žep.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov