Pozabljena
izolska
skrivnost

Si jo upate razkriti? Vabimo vas na popotovanje odkrivanja ene najbolj skritih izolskih skrivnosti.

Pustolovska igra na prostem: »ulovi« skrivnost


Vsako mesto hrani kakšno še neodkrito skrivnost. Vsi jih imamo radi. V Izoli, mestu, ki slovi po dobrih ribah, vinu in prijaznih domačinih, je globoko zakopana ena, že nekoliko pozabljena, ki jo boste skušali odkriti tudi vi. Na popotovanje vas bo povsem digitalno odpeljal skrivni spremljevalec, izolski vodič in nevidni prijatelj.

Ker želimo, da skrivnost, ki vam jo bo razkril, še naprej ostane skrita, se boste morali na koncu zapriseči, da jo boste skrbno čuvali. Naj za vedno živi v vaših srcih, a izdati je ne smete nikdar nikomur. Za svojo častno prisego boste tudi nagrajeni.

A pustolovska pot do razkritja pozabljene izolske skrivnosti ne bo enostavna. Najprej se boste morali prebiti skozi različne izzive – uganke, premetanke, rebuse, preizkusili boste svoje pogajalske spretnosti pa tudi fotogeničnost. Prek vsakega izziva boste odkrivali delček izolske skrivnosti in zgodb, ki jih pripoveduje mestno jedro. Do konca popotovanja se boste prebili samo tisti najbolj vztrajni in radovedni.Kako poteka doživetje?

Igra poteka na prostem, v izolskem mestnem jedru. Vstopna in zaključna točka je Izolana – hiša morja. Na tej točki igralci prejmete prenosno tablico, na kateri se nahaja aplikacija, ki vas skozi prvoosebno pripoved popelje skozi 11 izzivov. Za vsak pravilno rešen izziv ste nagrajeni z ribicami, za končni rezultat pa je pomemben tudi čas. Igra je zaključena, ko so rešeni vsi izzivi oz. naloge.

Komu je namenjeno?

Igra je namenjena odraslim vedoželjnim dušam, ki jih zanimajo zgodbe, so aktivnega značaja in se radi zabavajo. Lahko je igrajo tudi družine z večjimi otroki (10+). Igra je primerna za skupino do 5 oseb. Možno pa je tudi tekmovanje 2 skupin hkrati. Vsaka skupina se s svojim rezultatom uvrsti na skupno tekmovalno listo.

Kdaj se ga lahko udeležimo?

Igro lahko igrate v času odprtja Izolane – hiše morja. Razpisani termini in ure so objavljeni v naši spletni trgovini. Da si zagotovite prost termin za čas obiska, svetujemo, da igro predhodno rezervirate oziroma kupite svojo vstopnico prek naše spletne trgovine. Za igro boste porabili približno 1-2 uri svojega časa.


Ste pripravljeni na odkrivanje mestnega jedra na edinstven način?


Vaš skrivni spremljevalec že čaka na vas! Popotovanje bo zabavno tako za tiste, ki Izolo že poznate, kot za tiste, ki jo odkrivate prvič. Dobro prisluhnite pripovedi vašega nevidnega prijatelja – ta je odličen retorik in pripovedovalec zgodb; v njegovih besedah pa se vedno skriva še kakšen dodaten pomen ali namig … Ste pripravljeni?
  • 35 €  / 1-2 OSEBI
  • 60 €  / 3-5 OSEB
  • 100 €  / 2 SKUPINI, DO MAX 10 OSEB»Super, zabavno, napeto, poučno, odlično«


Predpremierno izvedbo igre Pozabljena izolska skrivnost so testirali novinarji in domačini – Izolani, ki sicer delujejo na področju turistično-gostinske dejavnosti. Skupaj so se podali v boj za zmagovalca na končni listi te zabavne pustolovske igre. Kljub temu, da so domačini mislili, da svoje mesto dobro poznajo, se jim je med igro razkrila marsikatera skrivnost. Naloga tako ni bila enostavna. Novinarje je v zadnjem trenutku zapustil četrti član ekipe, kar pomeni, da so igrali z osebo manj. Kdo mislite, da je zmagal? Poznavalci svojega domačega kraja z osebo več ali novinarji z osebo manj, a s svojim močno razvitim raziskovalnim čutom? Oglejte si spodnji video.
Vse do konca je bilo zelo napeto, a tokrat se je v igri bolje odrezala skupina novinarjev, ki je hitreje in bolje rešila vseh 11 izzivov. Ne glede na uvrstitev pa sta se obe skupini ob tem neverjetno zabavali. In kot pravi vsem znani rek: važno je sodelovati, ne pa zmagati.»Kljub temu, da je Izola mesto, v katerem sem odraščala, sem danes ugotovila, da ga v resnici sploh ne poznam. Kot domačinka sem na novo odkrila ta mali veliki draguljček. Pridite v Izolo in ga odkrijte tudi vi! Ne bo vam žal.«
Kaj so o doživetju povedali naši gostje?

Doživetje obiskovalcem razkrije vse lepe kotičke – uličice, trge, parke, morje, palače … Gre za zelo poučen sprehod in spoznavanje Izole na drugačen način, skozi večini nepoznane zgodbe. Še posebej pa navdušuje presenetljivi »finale« in razkritje globoko zakopane izolske skrivnosti.
Super sproščeno doživetje za družbo. Skozi igro do izraza pridejo različni karakterji in kompetence: eni so hitri v reševanju izzivov, drugi v poznavanju zgodovine, spet tretji pa se hitro orientirajo. Igra je ne glede na starost primerna prav za vse, ki radi aktivno spoznavajo mesta, njihove skrite zgodbe, predvsem pa za vse tiste, ki se radi zabavajo!»Super, zabavno, napeto, poučno, odlično«Kontaktirajte nas za več informacij

TIC turistično informacijski center

+386 5 640 10 50
tic.izola@izola.si
Sončno nabrežje 4
Odkrij skrivnost

kupi doživetje
TIC Izola +386 5 640 10 50 tic.izola@izola.si
Sledi nam

Prijava na e-novice


Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


© Visit Izola 2024 Pravno obvestilo

Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov