#BUTMUZ - Mreža in virtualizacija butičnih muzejev podeželja LAS Istre

Kategorija

Namen operacije je povezati butične muzeje, ki se ukvarjajo z naravno in kulturno dediščino primorskega podeželja in digitalizirati ter ohraniti njihove artefakte, ki so pomembni za obstoj in dodatni razvoj naravne in kulturne dediščine podeželja.

Projekt je razvil interpretativne vsebine, ki večajo privlačnost podeželja in povezanost produktov pomembnih za turistično ponudbo na podeželju ter vzpostavil mrežo virtualnih butičnih muzejev slovenske Istre, ki služi informiranju in promociji podeželja. Mreža je odprte narave in se bo lahko po projektu širila ter predstavljala marketinško orodje celotnega območja LAS ISTRE.

Virtualna platforma poleg marketinškega orodja za pritegnitev novih obiskovalcev podeželja, nudi tudi izobraževalni pripomoček za razvoj lokalne identitete in povezanosti med urbanim okoljem in podeželjem slovenskega primorja.

S projektom se želi povečati obisk in privlačnost območja LAS ISTRE, posebej podeželja, na trajnostni način. S tem namenom projekt vključuje butične muzeje, ki so dosegli prepoznavne uspehe, vendar zaradi svoje relativne majhnosti ne morejo sprejeti velikega števila ljudi, zraven pa še butične muzeje v nastajanju na katere se bodo prenesle izkušnje za vzpostavitev.

Mreža nudi promocijo in dostop do mladih z namenom približevanja podeželja vsem generacijam.

Projekt je ustvaril vsaj 1 novo delovno mesto, ohranil najmanj 12, vključil več kot 200 mladih v dejavnosti izobraževanja in promocije podeželja, pripravil 4 nove virtualne muzeje in 4 turistične itinerarije, tudi za ranljive skupine prebivalstva. Izdelane so bile strokovne podlage v obliki dokumenta za identifikacijo novega butičnega muzeja slovenske ribiške in industrijske dediščine z investicijskim program in akcijskim načrtom del za vzpostavitev interaktivne hiše ribiške industrije Slovenije, na območju nekdanje tovarne ARGO v Izoli.

Vodilni partner: Občina Izola
Partnerji operacije: Inštitut IRRIS, Turistično združenje Izola, Pomorski muzej – Museo del mare “Sergej Mašera” Piran – Pirano, Občina Ankaran

Obiščite spletno mesto www.butmuz.com 


Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov