Koncert: Wiyaala & The YagaYagas

Kategorija
Deli
19/09/23

Lokacija: Hangar bar

Ura: 20:00

Vstopnina: 15.00€ €

V sklopu turneje po Švici, Avstriji in Sloveniji bo devetnajstega septembra v Hangar baru nastopila ganska pevka Wiyaala, ena največjih zvezd na afriški glasbeni sceni.
Pevka prihaja iz Funsija, afriške vasice, ki se nahaja v severozahodni regiji Gane. Njena glasba je konglomerat zahodnoafriških ljudskih pesmi in Afro-fusiona, obogaten z njeno osebno interperetacijo tradicionalne zahodnoafriške mitologije in pripovedništva skozi energične tradicionalne plesne gibe.
Že leta 2019 se je Wiyaala za evropsko turnejo povezala s priznanimi slovenskimi glasbeniki. Z gansko zvezdo bodo tako nastopili:


Miha Petric - kitara
Nejc Škofic - klaviature
Jošt Lampret - bas
Žiga Kožar - bobni


S prvoligaško slovensko zasedbo je Wiyaala nastopila na festivalih kot so Womad UK, Riddu Riđđu (Manndalen, Norveška), Welcome to the Village (Leeuwarden, Nizozemska), Afro Pfingsten (Švica) mariborski festival Lent ter Kamfest.

Ko je Wiyaala leta 2014 padla v oko Riti Ray iz BBCjevega Global beats, se je pojavila izjemna priložnost in tako je Wiyaala postala ena izmed vodilnih ganskih mednarodnih glasbenikov, ki nastopajo na festivalih in dogodkih po celem svetu.
Kadar ne nastopa, Wiyaala podpira umetnost v Severni Gani, ustvarila je tudi The Djimba World Music Festival. Prav tako je aktivistka UNICEFa in kampanj za odpravo porok za majhne otroke.

Več informacij

Kategorija
Deli
TIC Izola +386 5 640 10 50 tic.izola@izola.si
Sledi nam

Prijava na e-novice


Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


© Visit Izola 2024 Pravno obvestilo

Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov