Rekreacija na obalni cesti

Kategorija

Ne glede na letni čas vas želimo vzpodbuditi k aktivnemu preživljanju prostega časa. Možnosti je ogromno, a danes se bomo osredotočili na našo obalno cesto, za katero se je pomladi 2017 končno uresničila pobuda o zaprtju za promet.

Tako je leta 1837 grajena »Riva Lunga« postala povezava med Izolo in Koprom za vse aktivnosti željneV času od graditve je cesta doživela veliko preobrazb, najbolj dobrodošla pa je vsekakor zadnja, ki je območje spremenila v nekakšno zeleno oazo med obema obalnima mestoma. Poleg rekreacije z odprtim pogledom na naše morje, pa je vredno omeniti tudi dejstvo, da na obalni cesti doživite tudi utrinek zgodovine. Ravno v bližini te poti je namreč med drugo svetovno vojno potonil Rex , takrat največja in najhitrejša italijanska čezoceanska potniška ladja.

Korak za korakom ustvarjajte spomine

Fraza »Lahkih nog naokrog« vsekakor velja, če se odločimo, da bomo obalno cesto prehodili. Le-ta je namreč nezahtevna, če se boste podali na sprehod iz centra Izole do centra Kopra, pa boste prehodili približno 6,5 km. Za eno smer potrebujemo dobro uro. Pot je zaradi nezahtevnosti in urejenih površin primerna tudi za družine, ki še vedno »vozičkate«, prav tako pa se lahko po njej lahko zapodijo tudi vaši najmlajši s poganjalčki. Poudariti pa moramo tudi, da je obalna cesta primerno urejena tudi za gibalno ovirane.

Ste vedeli, da se prav na obalni cesti nahaja ena izmed izolskih razglednih točk, in sicer Obalna višta? Ustavite se za trenutek in posnemite fotografijo Izole, ki vas bo spominjala na brezskrbne trenutke, vse dokler nas ponovno ne obiščete.

Zapeljite se z vetrom v laseh

Na obalni cesti je urejena tudi steza, primerna za kolesa, električna kolesa in skiroje. V kolikor si zaželite, da bi v miru zadihali morski zrak in spočili oči na modrini morja, so ob klopcah vzdolž obale urejena tudi stojala za parkiranje koles. Če svojega kolesa nimate, vam bosta na pomoč priskočili izposojevalnici Rent a bike Izola in trgovina Ritoša. Če vam bo obalna cesta zgolj za uverturo v daljše kolesarske podvige, lahko kakšno idejo za turo najdete tudi TUKAJ.

Če vam ni do poganjanja pedal ali pa tega ne zmorete, lahko obalno cesto doživite tudi z okolju prijaznimi električnimi skiroji, ki si jih lahko izposodite v TIC.

V primeru, da vam pred prihodom na zastavljen cilj pade nivo energije, se na obalni cesti nahaja tudi avtomat s prigrizki in pipe, kjer si dotočite svežo vodo.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov