Z vlakcem po Izoli

Kategorija

Podajte se na brezskrbno vožnjo s turističnim vlakcem in izkusite Izolo drugače. Tako vam ni potrebno skrbeti, kje parkirati, poleg tega pa je taka odločitev vsekakor okolju prijaznejša. Zaradi prijetnejšega obiska mesta se je letos na trasi zgodilo nekaj novosti – vlakec vas pusti pred Sončnim nabrežjem, tako da se lahko sproščeno sprehodite ob morju proti Svetilniku, dodano pa mu je novo postajališče ob Obalni cesti. Vas zanima, kam vse vas še lahko odpelje in kaj vse lahko na poti doživite?

Najprej se podajmo na potep po mestu! Poleg mnogih znamenitosti, se staro mestno jedro letos ponaša z eno prav posebno novostjo, ki na izjemen način združuje zgodovinski moment in sedanji trenutek. Gre za inštalacijo Dante Copiosus, ki je posvečena dvema ohranjenima kodeksoma oziroma prepisoma Božanske komedije, ki se je rodila izpod peresa Dante Alighieria. Kodeksa s komentarji v latinščini spadata v konec 14. stoletja, prepisal pa ju je Pietro Campenni iz Tropee…in to prav v Izoli!

Inštalacijo si lahko ogledate v najlepši poznobaročni palači Istre, palači Besenghi degli Ughi, od srede do nedelje med 14:00 in 20:00 s predhodno najavo v TICu.

Ste vedeli, da je inštalacija Dante Copiosus tudi ena izmed atraktivnih točk pustolovske igre na prostem Pozabljena izolska skrivnost?

Po sprehodu vas vabimo, da se na Trgu republike usedete na turistični vlakec, ki pot nadaljuje mimo hotela Delfin do Simonovega zaliva. Če vas mika ležerno uživanje poletja, se lahko predajate sončnim žarkom na plaži San Simon, ki velja predvsem kot plaža prijazna družinam. V Simonovem zalivu pa se nahaja tudi arheološki park, kjer je nekdaj stala razkošna rimska rezidenca. Park je odprt med torkom in nedeljo med 17.00 in 20.00. Na voljo je tudi vodenje.

Doživite utrip tistega časa in se prelevite v pravo rimsko gospodo Rimskih okusov pod zvezdami.

Na Belvederju vas čaka ena najlepših izolskih višt. V restavraciji Kamin uživajte v kosilu z najlepšim razgledom na Izolo in v sliko ujemite spomin, ki vas bo prijetno grel do prihodnjega obiska Izole. Po okusnem kosilu ali po strmem vzponu po klifu iz Mesečevega zaliva, vam pot do želene izolske točke skrajša vožnja z vlakcem.

Trasa se nadaljuje do Livad, vse do Obalne ceste, ki ponuja obilo možnosti za rekreacijo ali pa zgolj sprehod od morju vse do Kopra. Ena izmed točk pa je tudi ob priljubljeni mestni plaži Svetilnik, kjer se da začutiti pravi poletni utrip Izole.

Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov