Izolski gostje

Kategorija

Z namenom razvoja destinacije Izola smo v Turističnem združenju Izola v zadnjih letih izvedli nekaj strateških projektov, ki podpirajo načrtovani razvoj. Opredelili smo ciljne persone svojih gostov in pripravili strateške smernice za razvoj destinacije, ki jih že upoštevamo pri izvajanju aktivnosti. Ker smo ciljne persone opredelili sami na osnovi lastnega poznavanja, opazovanja gostov, spremljanja turističnih trendov in želenih rezultatov, smo želeli te persone preveriti tudi v praksi in na lastnem “terenu”. To smo storili s pomočjo podjetja Arhea Solutio d.o.o.

Med izolskimi gosti so segmenti Mladi raziskovalec, Družabni užitkar, Par na razvajanju, Preprosta mama in Rekreativni športnik z družino.

1. Mladi raziskovalec je segment, ki na dopustu v Izoli s prijatelji odkriva nove kraje in obiskuje znamenitosti. Ta segment sicer gleda na ceno, vendar med segmenti največ porabi, je pa med manj zadovoljnimi segmenti. Verjetno se bo vrnil, zato ima Izola pri njem še eno priložnost. Segment odkriva novo persono, ki je v Izoli do sedaj še niso oblikovali.

2. Družabni užitkar je v Izoli na dnevnem obisku, zanimajo ga kulinarika in prireditve, z Izolo je zadovoljen, porabi pa manj kot tisti, ki v Izoli bivajo. Je blizu ciljni personi aktivni gurman, vendar bi potreboval “nadgradnjo”.

3. Par na razvajanju v Izoli preživlja dopust, kjer se sprošča v wellnessu. Porabi največ med segmenti (skupaj enako kot Mladi raziskovalec, vendar več na osebo), največ za kulinariko, je pa srednje zadovoljen segment. Med ciljnimi personami tega segmenta ni, je pa najbližje Aktivni seniorki.

4. Preprosta mama je v Izoli na počitnicah z družino. Je najbolj zadovoljen segment, ki ima tudi pretekle dobre izkušnje z Izolo, vendar relativno malo porabi. Preprosta mama je tudi ena od izolskih ciljnih person.

5. Rekreativni športnik z družino je najmanjši segment, v Izoli na krajšem oddihu ali na obisku pri prijateljih z družino. Glede na čas bivanja porabi relativno veliko, vendar je najmanj zadovoljen segment in tudi ni prepričan, da se bo vrnil. Pričakuje različne možnosti in aktivnosti za družino, rekreacijo in šport.

Podrobnejše informacije o raziskavi najdete tukaj.

 

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov