Strategija razvoja turizma

Kategorija

Občina Izola je v sodelovanju s Turističnim združenjem Izola ter ključnimi akterji izolskega turizma oblikovala Strategijo razvoja turizma v občini za obdobje od leta 2021 do 2025, ki bo podlaga za načrtovanje razvoja turizma v prihodnjih letih.

Izola že sledi temeljni usmeritvi slovenskega turizma, ki vključuje oblikovanje avtentičnih integralnih turističnih proizvodov, ki nudijo zelena, aktivna in zdrava petzvezdična doživetja. Tem osnovnim usmeritvam dodaja še tri lastne strateške komponente:

– zeleno,

– modro,

– turizem 365 dni.

Zeleno se navezuje na trajnostni koncept razvoja turizma, s poudarkom na lokalni, sezonski ponudbi hrane ter na teh osnovah temelječi kulinariki, s poudarkom na ribištvu, oljkarstvu in vinarstvu.

Modro se navezuje na učinkovit, pameten turizem, s poudarkom na morski ponudbi (morje, plaže, vodne aktivnosti, povezovanje obale z zaledjem).

Turizem 365 dni se navezuje na odpravljanje sezonskega v turizmu, z namenom, da bi turizem v destinaciji Izola živel vse leto.

Pripravljen je bil tudi akcijski načrt s podrobneje razdelanimi ukrepi in dejavnostmi ter časovnim načrtom, kjer je navedeno, kdaj, kako in s koliko finančnimi sredstvi bodo udejanjeni posamezni cilji strategije.

Novo strategijo razvoja turizma si lahko preberete tukaj.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov