Top 5 idej, kaj početi v Izoli v deževnih dneh

Kategorija
Deli

Dopustujete v Izoli, pa vas je presenetilo slabo vreme? Morda planirate oddih in je napoved muhasta? Kljub temu ste dobrodošli! Ponujamo vam nekaj idej za preživljanje deževnih dni v Izoli.

1. Obiščite Izolano – hišo morja

Sprehodite se po ozkih ulicah Izole, ki so privlačne tudi v dežju. Sledite modrim puščicam do Izolane-hiše morja, kjer vas čakajo morske skrivnosti, maketa Izole, ki oživi z avdiovizualno projekcijo in vas popelje skozi zgodovino razvoja mesta, ogledate si lahko tudi modele raznolikih ladij in pravo barko pasaro. Zavrtite čas nazaj; spoznajte obdobje razcveta Delamarisa, ali pa se odpravite na navidezno kolesarjenje po najbolj znani kolesarski trasi Parenzani.

Izolana ponuja razvedrilo za vse starosti. Preverite urnik in jo obiščite.

2. Razvajajte se v spa centrih in wellnessih

Poskrbite za svoje telesno in dušeno zdravje in si privoščite obisk ene izmed oaz dobrega počutja, kar se še posebej prileže v deževnih dneh. Izbirate lahko med raznolikimi savnami, masažami in ostalimi negami telesa ter obraza.

Pregled vseh izolskih wellnessov in spa centrov najdete tukaj.

3. Okusite lokalno kulinariko

V Izoli so mnoge gostilne in restavracije in vredno je poskusiti tipične istrske jedi. V nekdanjem ribiškem mestu, katerega zgodovino so izoblikovale tovarne, kot sta Argo in Delamaris, prevladuje kraljica sardela. Privoščite si jo na šavor, na žaru ali ocvrto, ali poskusite kakšno drugo morsko dobroto. H kulinaričnemu raziskovanju vas vabi tudi podeželje, kjer na vas čakajo krepkejše jedi.

Pokukajte med izolske okuse in izberite vam najljubšega.

4. Privoščite si kozarček lokalnega vina

V Izoli so doma odlična vina, ki jih večinoma pridelujejo družine, predane tradiciji. Vinogradi se nahajajo na sončnih legah nad Izolo in v njeni okolici, kjer zorita predvsem avtohtoni sorti malvazija in refošk, in tudi mnoge druge. Obiščite vinski bar v Izolskem mestnem jedru ali obiščite katerega izmed vinarjev v domači vinski kleti.

Odpravite se na vinsko degustacijo.

Kategorija
Deli
TIC Izola +386 5 640 10 50 tic.izola@izola.si
Sledi nam

Prijava na e-novice


Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


© Visit Izola 2024 Pravno obvestilo

Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov