V Izolani na ogled razstava Barviti razgledi: Lep pozdrav iz Izole!

14/04/23
Kategorija

V Izolani – hiši morja bo 21. aprila ob 18. uri otvoritev razstave Barviti razgledi: Lep pozdrav iz Izole! Na ogled bodo dela izolske oblikovalke in ilustratorke Žane Šuran.

Otvoritev razstave Žane Šuran Barviti razgledi: Lep pozdrav iz Izole!

Otvoritev razstave z deli Žane Šuran se bo zgodila v petek, 21. aprila ob 18.00 v Izolani – hiši morja. Ta dan bo vstop brezplačen.

Kasneje pa bo razstava do 20. maja na ogled ob četrtkih, petkih in sobotah med 11.00 in 17.00.

Žana Šuran:

Žana Šuran je oblikovalka in ilustratorka iz Izole. Po zaključenem študiju ilustracije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani je večinoma delala na področju oblikovanja tako pri nas kot v tujini. V zadnjem letu si prizadeva delovati tudi v istrskem kulturnem prostoru predvsem z ilustracijo. V zadnjem času ustvarja v digitalni tehniki, uporablja računalniški program ter grafično tablico, ni pa popolnoma zapustila niti analognega ustvarjanja. Navdih za njena dela prihaja ali iz narave, posebno živali ali iz sebe in svojih lastnih izkušenj in razmišljanj.

Kot pravi, je s serijo del, ki bodo razstavljena v Izolani, želela prikazati razpoznavnost ilustriranih podob in prav zato se je odločila za izdelovanje ilustracij na podlagi fotografskih posnetkov.  

“Pri tej seriji sem se bolj osredotočila na komunikacijo barv, kompozicije ter tekstur, saj sem želela ohraniti subjekt prepoznaven. Iskala sem načine kako prikazati Izolo tako, kot jo vidim jaz - prijetno in prijazno, mirno, s karakterjem in zgodovino. Želela sem tudi izpostaviti neko lepoto v majhnih, morda nepričakovanih trenutkih.”

Na Turističnem združenju Izola smo mnenja, da so domačini naši glavni ambasadorji turizma in prav zato jim ponovno dajemo besedo; tokrat bo ta tekla preko umetnosti. Zgodbo z umetniki smo na TZ Izola pričeli z ustvarjalko Žano Šuran, katere dela pa ne bodo zgolj razstavljena.

Njene ilustracije in delo Milana Obradoviča – Karpa, prav tako izolskega umetnika, bodo svoje mesto našla tudi na izolskih spominkih. Tej ne bodo nosili le spomina na obisk Izole, temveč bodo tudi trajnostni in uporabni. Umetniška dela bodo namreč krasila bombažne vrečke, kratke majice in razglednice, ki bodo poleg prinašanja lepih pozdravov lahko tudi večen uokvirjen spomin na Izolo.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov