Opera: Opera La Boheme

Kategorija
Deli
10/08/24

Lokacija: Letni kino Arrigoni

Ura: 21:00

Vstopnina: 15,00 €

Opera “La Bohème” je eno najbolj znanih in priljubljenih del italijanskega skladatelja Giacoma Puccinija. Ta čustvena in ganljiva opera je bila prvič izvedena leta 1896 v Torinu in se je od takrat šteje za eno izmed najpomembnejših del v opernem repertoarju. “La Bohème” nas popelje v Pariz v 19. stoletju, kjer spremljamo življenje mladih umetnikov, njihovo ljubezen, prijateljstvo in sanje ter se soočamo s čustvi, ki nas prevzemajo.

Zgodba se osredotoča na štiri mlade umetnike: pesnika Rodolfa, slikarja Marcela, filozofa Collineja in glasbenika Schaunarda. Živijo skupaj v skromnem stanovanju, kjer se spopadajo s finančnimi težavami, a se kljub temu trudijo uživati v življenju. V ospredju zgodbe je tudi Rodolfova ljubezen do Mimi, sirote, ki trpi za tuberkulozo. Njihova ljubezen je strastna in ganljiva, vendar ogrožena zaradi Miminih zdravstvenih težav.

Opera raziskuje teme ljubezni, prijateljstva, umetnosti, revščine in izgube ter nas sooča s čustvi, ki nas ganijo. Skladatelj Puccini je ustvaril glasbo, ki z vsemi svojimi čustvenimi niansami popelje občinstvo na čustveno potovanje. “La Bohème” je prepoznavna po svojih čudovitih arijah, vključno z “Che gelida manina” in “Si, mi chiamano Mimi,” ki ostajajo med najbolj priljubljenimi v opernem svetu.

Ta opera o človeških odnosih, sanjah in izgubah še danes prevzema občinstvo po vsem svetu. “La Bohème” ostaja eden izmed vrhuncev italijanske opere in nas spominja, kako močna je glasba pri izražanju človeških čustev in izkušenj.

 

V IZVEDBI: Pehlivanian Opera Academy


VSTOPNINA: Predprodaja: 12€, na dan dogodka: 15 €

 

Predprodaja vstopnic: galerija Alga v času uradnih ur.

VSTOPNINA: Predprodaja: 12€, na dan dogodka: 15 €

Več informacij

Kategorija
Deli
TIC Izola +386 5 640 10 50 tic.izola@izola.si
Sledi nam

Prijava na e-novice


Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


© Visit Izola 2024 Pravno obvestilo

Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov