Trajnostno poročilo

Kategorija

Julija 2020 se je destinacija Izola s slavnostnim podpisom Zelene politike uradno zavezala k implementaciji trajnostnih modelov poslovanja na vseh področjih svojega delovanja, trajnostni razvoj pa je bil pomembno vodilo tudi vseh dosedanjih aktivnosti. 

V Izoli spodbujamo zeleno ekonomijo in pobudo Kilometer nič, ki lokalne gostinske ponudnike spodbuja k uporabi lokalnih in sezonskih sestavin. Lokalni ponudniki na več načinov soustvarjajo ponudbo Izole: svoje izdelke predstavijo na sezonski tržnici "Ruba sz moje njive" in se udeležijo tradicionalnih prireditev. Vsako leto v sodelovanju z lokalnimi gostinskimi ponudniki organiziramo tudi različne kulinarične akcije.

Občina Izola je naredila velik korak tudi na področju trajnostne mobilnosti, na področju ponovne uporabe predmetov in odgovornega ravnanja z odpadki. Leta 2020 smo ustvarili zloženko Visit & Respect Izola, ki prebivalce in obiskovalce Izole spodbuja k skrbi za okolje.

Turistično združenje Izola si prizadeva še naprej krepiti razvojno funkcijo in sodelovanje s ponudniki. V zadnjih letih smo se osredotočili na izobraževanje in širjenje znanja v gostinstvu in turizmu s ciljem spodbuditi razvoj trajnostnih poslovnih modelov.

Izola je mesto z izjemno bogato kulturno in naravno dediščino, ki jo skrbno negujemo in vključujemo v nove turistične produkte in doživetja. Destinacija ohranja naravno in kulturno dediščino, pri čemer se vključuje v različne projekte in sodeluje s kulturnimi društvi, ki so pomembna predvsem pri ohranjanju kulturne dediščine zaledja. 

Cilj destinacije Izola je ponujati doživetja, ki povezujejo kulturno dediščino, tradicijo, gastronomijo in lokalne proizvode. Trajnostni razvoj in z njim skladni ukrepi imajo velik vpliv na kakovost življenja v prostoru. Še naprej si bomo prizadevali trajnostna načela v čim večji meri vpeljati na vsa področja, dodatno okrepiti sodelovanje med vsemi odgovornimi inštitucijami in na ta način še naprej zviševati raven kakovosti življenja v naši občini.

Trajnostno poročilo si lahko v celoti preberete tukaj.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov