Trajnostno poročilo

Kategorija

Julija 2020 se je destinacija Izola s slavnostnim podpisom Zelene politike uradno zavezala k implementaciji trajnostnih modelov poslovanja na vseh področjih svojega delovanja, trajnostni razvoj pa je bil pomembno vodilo tudi vseh dosedanjih aktivnosti. 

V Izoli spodbujamo zeleno ekonomijo in pobudo Kilometer nič, ki lokalne gostinske ponudnike spodbuja k uporabi lokalnih in sezonskih sestavin. Lokalni ponudniki na več načinov soustvarjajo ponudbo Izole: svoje izdelke predstavijo na sezonski tržnici "Ruba sz moje njive" in se udeležijo tradicionalnih prireditev. Vsako leto v sodelovanju z lokalnimi gostinskimi ponudniki organiziramo tudi različne kulinarične akcije.

Občina Izola je naredila velik korak tudi na področju trajnostne mobilnosti, na področju ponovne uporabe predmetov in odgovornega ravnanja z odpadki. Leta 2020 smo ustvarili zloženko Visit & Respect Izola, ki prebivalce in obiskovalce Izole spodbuja k skrbi za okolje.

Turistično združenje Izola si prizadeva še naprej krepiti razvojno funkcijo in sodelovanje s ponudniki. V zadnjih letih smo se osredotočili na izobraževanje in širjenje znanja v gostinstvu in turizmu s ciljem spodbuditi razvoj trajnostnih poslovnih modelov.

Izola je mesto z izjemno bogato kulturno in naravno dediščino, ki jo skrbno negujemo in vključujemo v nove turistične produkte in doživetja. Destinacija ohranja naravno in kulturno dediščino, pri čemer se vključuje v različne projekte in sodeluje s kulturnimi društvi, ki so pomembna predvsem pri ohranjanju kulturne dediščine zaledja. V teku je tudi razvoj novih produktov in doživetij, ki bodo povezovala elemente kulturne in naravne dediščine ter gastronomije.

Cilj destinacije Izola je ponujati doživetja, ki povezujejo kulturno dediščino, tradicijo, gastronomijo in lokalne proizvode. Trajnostni razvoj in z njim skladni ukrepi imajo velik vpliv na kakovost življenja v prostoru. Še naprej si bomo prizadevali trajnostna načela v čim večji meri vpeljati na vsa področja, dodatno okrepiti sodelovanje med vsemi odgovornimi inštitucijami in na ta način še naprej zviševati raven kakovosti življenja v naši občini.

Trajnostno poročilo si lahko v celoti preberete tukaj.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov