Poletje v slovenski Istri se nadaljuje

18/09/20
Kategorija

Ne samo lepo vreme in poletne temperature, v slovensko Istro vas septembra vabijo tudi nepozabna jesenska doživetja in brezplačna vodenja. Zaključek poletja ob morju pa bo kot tradicionalno, tudi letos sladek.

S pomočjo Slovenske turistične organizacije, ki je podprla dejavnost turističnega vodenja v Sloveniji, bodo lahko obiskovalci brezplačno spoznavali skrite kotičke in zanimive zgodbe slovenske Istre.

Do konca septembra se lahko pridružite brezplačnemu ogledu Pirana po poti skladatelja Giuseppeja Tartinija z iskanjem njegove izgubljene violine. Gre za inovativen pristop vodenega ogleda Pirana, kjer udeleženci z interaktivnim sodelovanjem, reševanjem nalog in iskanjem znamenitih lokacij spoznajo kulturo, zgodovino in znamenitosti mesta Piran, ob tem pa jih spremlja zgodba iz življenja slavnega skladatelja, ki je živel prav tu, v Piranu.

Vse do konca novembra se lahko odločite tudi za različna brezplačna vodenja po Piranskih pešpoteh z degustacijami. Na sproščujočih pohodih boste spoznali zgodbe okolice, atraktivne vedute in degustirali okusno lokalno hrano.

Prav tako so vse do decembra na voljo brezplačni vodeni ogledi Pirana, Izole in Kopra, po akcijskih cenah pa so zdaj na voljo tudi štiriurno jadranje in ogled obale z morske strani.

Od oktobra dalje bodo ob koncih tedna na razpolago tudi brezplačni vodeni ogledi Izole na temo rib, ribištva in morske kulinarike, ki se bodo končali z nepozabnim doživetjem lovljenja sip s pomola.  

Ljubitelji zgodovine in kulturno-zgodovinskih znamenitosti se boste lahko podali na brezplačen voden ogled Hrastovelj z ogledom tamkajšnje znamenite cerkvice, pobliže pa boste spoznali tudi življenje Šavrink.

Kolesarski navdušenci se boste s kolesi lahko podali na pot od Kopra do Sečoveljskih solin in s postanki na najbolj fotogeničnih točkah boste lahko spoznali najlepši del priljubljene kolesarske poti – Parencane.  

Zeleni popotniki boste na svoj račun prišli na brezplačnem vodenem ogledu Krkavč z obiskom oljčnika, razlago o pridelovanju in degustacijo oljčnega olja.

Vsi ljubitelji narave pa se boste lahko odločili za sprehod od izolskega Belvederja mimo Krajinskega parka Strunjan in Strunjanskih solin do energijskih točk v bioenergetskem resortu Salinera, kjer boste spoznali nekaj preprostih tehnik sproščanja. (več na: www.na-poti.si)

Prav tako bo konec poletja ob morju pisan na kožo vsem sladokuscem. Med 21. in 27. septembrom boste namreč v različnih restavracijah, kavarnah in barih v slovenski Istri lahko naročili sladki meni v sklopu Tedna Sladke Istre. Zanimive kombinacije sladic in sladkih pijač bodo tako poskrbele, da bo tudi letošnji zaključek poletja v slovenski Istri sladek.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov