Avgusta v Izoli enako število prenočitev kot leta 2019

19/09/23
Kategorija

Kljub temu, da je avgust turističnemu gospodarstvu prinesel več nevšečnosti, so rezultati dobri; Izolo je v avgustu obiskalo 28.117 gostov, ki so skupaj opravili 118.573 prenočitev kar je skladno z realizacijo iz leta 2019 in 6% manj kot leta 2022. Kar 61 % gostov, ki so Izolo obiskali avgusta, prihaja s tujih tržišč.

V prvih osmih mesecih je Izolo obiskalo 114.099 gostov, ki so realizirali 424.433 prenočitev. V primerjavi z letom 2019 je to 6 % več prihodov in 5 % več prenočitev, primerjava z lanskim letom pa kaže na 8 % zmanjšanje števila prihodov in 5 % zmanjšanje prenočitev.

Zelo vzpodbudni so kazalniki obiska gostov z izolskih primarnih tujih tržišč, ki krepko presegajo tiste iz leta 2019, v primerjavi z lanskim letom pa beležijo kar 38 % več Italijanov, 17 % več Avstrijcev, 9 %, Nemcev,  30 % več Poljakov in ostalih.

Direktor TZ Izola Dean Kocjančič meni, da je za zaposlenimi v turizmu dobra, a zahtevna sezona, ki je bila zaznamovana z mnogimi izzivi.  Poudarja, da »se je po nekajletni konstantni rasti turistični obisk destinacije stabiliziral in dosegel ravni obiska iz predkoronskega obdobja. Tako kažejo številke. Zagotovo pa krepko presegamo kvalitativne kazalnike iz predkoronskega obdobja; opazen je dvig kakovosti nastanitvenih in gostinskih ponudnikov, o čemer pričajo tudi mnoga priznanja in nenazadnje je velik napredek viden tudi v kakovosti in inovativnosti promocijskega gradiva ter zgodb.«

Uspešen sobotni Pomol okusov, zadnji te sezone bo oktobra

Severni izolski pomol je v soboto ponovno gostil pisan nabor istrske kulinarike, ki je segal vse od morja (tokrat je izstopala sardela) do istrskih gričev. Hrana in pijača je bila na voljo na 20 stojnicah. Poleg okusnih istrskih dobrot je na Pomolu okusov vedno prisotna tudi slikovita kulisa; na eni strani pogled na izolski svetilnik, na drugi pa Bele skale, vmes pa dih jemajoč sončni zahod.

Tako organizatorji kot tudi ponudniki so bili navdušeni nad obiskom, ki je bil po njihovih besedah tokrat izrazito obarvan s tuje govorečimi obiskovalci, kot pravi ena izmed ponudnic: »Vsak Pomol je malce drugačen in prav zato je lepo.«

Zadnje druženje na Pomolu se letos obeta v soboto, 14. oktobra.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov