Brezplačni vodeni ogledi po slovenski Istri

1/07/21
Kategorija

Slovenska Istra je več kot le sonce, morje in plaža. Ponuja obilico nepozabnih doživetij in možnosti odkrivanja skritih kotičkov na vsakem koraku. Da bo raziskovanje toliko bolj pestro in zanimivo, vas bodo naokoli popeljali naši izkušeni vodiči in to kar brezplačno!

S pomočjo Slovenske turistične organizacije, ki je podprla dejavnost turističnega vodenja v Sloveniji, bodo lahko obiskovalci brezplačno spoznavali zanimive zgodbe slovenske Istre, ki jih pripovedujejo domačini, okušali najboljše oljčno olje na svetu in odkrivali bogato kulturno dediščino.

Obiskovalci bodo z izkušenimi vodniki raziskovali bogate zaklade Kopra, uživali v vinski pravljici, odkrivali mistično krajino v Rodiku ali se podali na kolo po znameniti Parenzani.  

Prav tako so na voljo brezplačni vodeni ogledi srednjeveškega Pirana, Izole z ribiško tradicijo in beneškega Kopra, po akcijskih cenah pa tudi jadranje in občudovanje obalne silhuete z morja.

Že od junija so na razpolago tudi brezplačni vodeni ogledi Izole na temo ribištva in morske kulinarike, ki se bodo končali z nepozabnim doživetjem lovljenja sip s pomola. 

Ljubitelji zgodovine in kulturno-zgodovinskih znamenitosti boste na vodenem ogledu Hrastovelj in tamkajšnje znamenite cerkvice pobliže pa boste spoznali tudi življenje Šavrink.

Zeleni popotniki boste na svoj račun prišli na ogledu Krkavč z obiskom oljčnika, ali pa se podate na sproščujoč sprehod po Krajinskem parku Strunjan in obiščete energijske točke v bioenergetskem resortu Salinera.

Vsi ljubitelji narave, pohodništva in kolesarjenja lepo vabljeni na aktivno spoznavanje in raziskovanje neokrnjenih kotičkov v zaledju slovenske Istre, v objemu slapov, rek, starih mlinov in nepozabnih panoram z najvišjih razglednih točk.

 

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov