Dan odprtih vrat Srednje šole Izola

21/09/22
Kategorija

27. septembra ob 13:30 na ploščadi Srednje šole Izola.
 

Ob svetovnem dnevu turizma se bodo dijaki Srednje šole Izola, ki se izobražujejo za poklice v gostinstvu in turizmu, posvetili predstavitvi svoje šole in njenih aktivnosti. Dišalo bo tudi po nekaterih ribjih jedeh pripravljenih po starih recepturah. Slednje oživlja projekt Zgodbe o ribištvu Slovenske Istre skozi čas, v katerega je aktivno vpeta tudi šola. Izbrane tradicionalne recepture iz dobrot, ki jih prinaša morje in so tipične za preprosto kulinariko istrskega prebivalstva, bodo na prireditvi pripravili tudi za pokušino.

Dan bo, poleg svetovnega dneva turizma, obeležil tudi prihajajočo 10. obletnico delovanja Srednje šole Izola. Le-ta je namreč desetletje nazaj nastala z združitvijo Srednje gostinske in turistične šola Izola in Srednje zdravstvene šole Izola, ki imata sicer več kot 50-letno tradicijo.

 

Veselimo se, da boste z vašo udeležbo podprli davno pozabljene zgodbe o ribištvu in nenazadnje tudi mlade, ki so prihodnost turističnega gospodarstva.

 

 

Prof. dr. Rado Pišot , direktor ZRS Koper in Adelija Perne, ravnateljica SŠ Izola

 

Projekt Zgodbe o ribištvu Slovenske Istre skozi čas je sofinanciran iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino so odgovorni partnerji projekta. Organ upravljanja določen za izvajanje Operativnega programa ESPR v Republiki Sloveniji 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov