Dogodek za turistične ponudnike: Priložnosti in izzivi trajnostnega turizma

7/11/23
Kategorija

Bodite del zelene prihodnosti tudi vi!

 
Spoštovani člani izolskega turističnega gospodarstva,

Vabimo vas, da se srečamo na dogodku, kjer bomo spoznali zanimive in uporabne tematike področja trajnostnega turizma. Naš cilj je spodbuditi dialog in izmenjavo izkušenj med turističnimi ponudniki, z namenom povečanja trajnostne usmerjenosti v našem sektorju.

Dobimo se v sredo, 8. novembra, ob 16.00 v prostorih InnoRenew, Livade 6a, v dvorani Sequoia.

Na posvetu se bomo osredotočili na naslednje ključne teme:  

Prednosti in doprinosi vključitve v Zeleno shemo slovenskega turizma: kako se pridružite in kakšne konkretne koristi to prinaša; ne samo za podjetje, ampak tudi za okolje in skupnost.

Uresničevanje trajnostnih prizadevanj v praksi: praktični vidiki trajnostnega delovanja, vključno z odgovornim ravnanjem z odpadki, vodo, načini spremljanja ogljičnega odtisa. Kako lahko te smernice vnesemo v vsakodnevno poslovanje?

Motivacijske zgodbe ponudnikov s trajnostnimi znaki in primeri dobre prakse: zgodbe turističnih ponudnikov, ki že zdaj odlikujejo svoje trajnostno delovanje s certifikati in znaki. Kaj se lahko naučimo iz teh zgledov?

Priključite se zeleni shemi slovenskega turizma  

Trajnostni turizem ni le trend, ampak tudi nujnost, če želimo ohraniti zdravo bivanjsko okolje, naravno in kulturno dediščino za prihodnje generacije ter hkrati zagotoviti uspešno poslovanje.

Udeležbo potrdite tukaj ali s klicem na telefonsko št. 051 389 434, na kateri vam je zelena koordinatorka Olga Kaliada na voljo tudi za vprašanja. Vaš prispevek je ključen za oblikovanje trajnostne prihodnosti naše občine.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov