Dve Michelinovi priporočili tudi v Izoli

21/09/23
Kategorija

Ekipa vrhunskih Michelinovih strokovnjakov je ponovno prepoznala kvaliteto tudi v dveh izolskih restavracijah. Priznanja Michelin veljajo za nagrade, ki pritičejo le vrhunski kulinariki; v Sloveniji so jih prvič podelili leta 2020, nabor uspešnih kulinaričnih zgodb na naših tleh pa se vsako leto širi.

Mesto v Michelinovem vodniku je že četrto leto zapored obdržala Restavracija hotela Marina, ki jo vodi chef Ivica Evačič-Ivek. Obisk restavracije je doživetje v malem; izkusite lahko morske dobrote, ki so pripravljene po principu »iz morja na krožnik«, v svoje kreacije pa tudi sicer spretno vključujejo lokalne sestavine in jih predstavljajo na modernih krožnikih s pridihom tradicionalnosti.

Drugo priporočilo je našlo mesto na izolskem podeželju v Hiši Torkla v Kortah. Michelinovo priznanje ji je bilo podeljeno že pretekla leta, je pa letos še toliko bolj vzpodbudno, saj je vodenje restavracije spomladi leta 2023 prevzela nova ekipa. Poudarek njihove kulinarike ostaja na mesu iz žara, sicer pa so njihovi meniji v sozvočju z letnimi časi in lokalnimi sestavinami.

Priznanji pomembno prispevata k dvigu kakovosti ponudbe in potrjujeta, da je usmerjenost v trajnostno kulinariko, ki vzdržuje spoštljiv odnos do tradicionalnosti, eden izmed načinov doseganja odličnosti.

Ekipa Turističnega združenja Izola obema nagrajencema izreka iskrene čestitke!  

Več o letošnjih nagrajencih, med katerimi je tudi Hiša Franko s tremi zvezdicami, si preberite na povezavi.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov