Izolo ponovno odkrivajo tudi gostje iz tujine

24/08/23
Kategorija

Turistični obisk destinacije v juliju presegel lanske številke

Uradni podatki turističnega obiska v mesecu juliju so v Izoli zelo dobri. V tem mesecu je destinacijo obiskalo 28.803 gostov, ki so ustvarili 118.149 prenočitev. Doseženi rezultati predstavljajo 2 % rast obiska tako prihodov kot prenočitev v primerjavi s preteklim letom in 11 % več prihodov in 6 % več prenočitev kot v predkoronskem letu 2019. Povprečna doba bivanja je v juliju znašala 4,1 dni,  41 % vseh prihodov in 49 % vseh prenočitev pa je bilo ustvarjenih na domačem trgu.

Posebno vzpodbuden podatek je realizacija na tujih tržiščih, ki krepko presega lanskoletne rezultate in tudi tiste iz leta 2019. Med tujimi tržišči izstopajo Nemčija, Avstrija, Češka, Madžarska in ostale države.

V Izoli z veseljem beležijo predvsem izrazito vračanje obiskovalcev iz primarnih tujih tržišč. Domači gosti v prvih sedmih mesecih tega leta predstavljajo 52 % vseh prenočitev, 48 % pa zajema tuja tržišča. V primerjavi z letom 2022 vidno izstopa Avstrija s kar 33 % več prenočitvami kot preteklo leto, Nemčija s 27 % več, prav tako je tudi več Madžarov, Slovakov, Čehov, Francozov, največji porast pa je zaznati pri italijanskih sosedih, ki dosegajo kar 68 % povečanje obiska kot leta 2022. V Izoli si obetajo dobro sezono, tudi napovedi hotelirjev za avgust in september so vzpodbudne.

 

Domačini vabijo na odkrivanje Izole

Turistično združenje Izola zadnja leta v svoje promocijske aktivnosti redno vključuje domačine. V preteklem letu so pripravili promocijsko kampanjo Dan z domačinom za slovenski trg. Zaradi pozitivnega odziva obiskovalcev so se letos odločili kampanjo izvesti tudi na tujih tržiščih.

Pričeli so s promocijsko kampanjo, kjer razkrivajo, kako so dan v družbi domačinov preživeli gostje iz Italije in Avstrije. Avstrijka Martina je odkrivala izolsko zeleno podeželje v družbi domačinke Marine, medtem ko sta se Filippo in Francesca iz Italije prepustila morskim užitkom z Izolanom Damjanom. Dan v družbi domačinov so gostje prejeli kot nagrado za zmago na natečaju, ki je potekal v spomladanskih dneh.

Dva približno 20-minutna dokumentarna videa, ki sta v času odkrivanja izolske dediščine nastajala popolnoma spontano, nagovarjata vse tiste, ki si želijo raziskati skrite kotičke, odkriti bogato dediščino in uživati v pristni istrski kulturi in okusni kulinariki.

Odkrivanje izolske zelene oaze Korte je mogoče doživeti v prvi osebi preko butičnega doživetja Z domačinom po izolskem podeželju, ki ga je od letošnje pomladi mogoče rezervirati tudi v spletni trgovini visitizola.com.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov