Izolski turizem septembra presegel pol milijona turističnih prenočitev

24/10/22
Kategorija

Destinacija Izola je letos prvič s 504.490 nočitvami že pred zaključkom leta presegla polmilijonski mejnik. Za leto najboljšega obiska sicer velja leto 2019, ko so na destinaciji do konca leta našteli 521.505 nočitev, ki jih bodo letos zagotovo presegli.

Tudi septembra pozitiven trend turističnega obiska

Septembrski podatki o turističnem obisku destinacije Izola presegajo realizacijo referenčnega leta 2019. V tem mesecu je Izolo obiskalo 14.895 gostov, ki so skupaj opravili 56.535 prenočitev. V primerjavi s preteklim letom, ki ga je  zaradi turističnih bonov zaznamoval pretežno obisk domačih gostov, je bilo obiska sicer nekaj manj, številke pa kljub temu za 7 %  presegajo realizacijo iz leta 2019.

Razmerje med tujimi in domačimi gosti je s 47 % prenočitvami iz tujega trga skoraj uravnoteženo in primerljivo s tistim iz leta pred zdravstveno krizo. Med tujimi obiskovalci je bilo največ nemških, avstrijskih in poljskih obiskovalcev, pri vseh treh državah je obisk v primerjavi z letom 2019 višji.

 

Polmilijonski mejnik dosežen že v prvih devetih mesecih

V obdobju od januarja do septembra so na destinaciji Izola skupaj zabeležili 139.544 prihodov, ki so ustvarili 504.490 prenočitev. Številke tako kažejo na kar 14 % povečanje števila prihodov in 10 % rast prenočitev v primerjavi z letom 2019.  

Partnerstvo s ponudniki je ključ do uspeha

Turistično združenje Izola, ki ima vlogo managementa destinacije, z razvojem novih doživetij, organizacijo dogodkov Pomol okusov in nenehno promocijsko aktivnostjo skrbi za redno pojavnost Izole. Poleg informiranja javnosti v svoje produkte in doživetja vključuje tudi lokalne ponudnike, katere spodbuja h kvalitetni turistični ponudbi. Na TZ Izola tako menijo, da gre zasluga za zelo dober turistični obisk partnerstvu z lokalnimi ponudniki, s katerimi sooblikuje ponudbo destinacije Izola.

TZ Izola se prav jutri skupaj z njimi in ostalimi predstavniki turističnega gospodarstva odpravlja na ogled dobrih praks butičnih ponudnikov in doživetij v Brda in Vipavsko dolino. Razširitev obzorij za nove ideje!

Uspešno zaključena jesenska kampanja

V Izoli verjamejo, da kraj najbolj pristno predstavijo domačini, zato so tudi letos v osrednjo vlogo oglaševalske kampanje postavili prav njih. Digitalno oglaševanje je bilo v dveh delih aktivno na treh trgih (Avstrija, Italija, Slovenija), z obema akcijama pa so presegli zastavljene cilje.

Zgodbi poimenovani Dan z domačini oziroma Doživite izolsko podeželje in Začutite izolski mestni utrip  sta poželi veliko zanimanja. Tako so skupno zabeležili 26.869 klikov na oglasna videa.

Izolana v času šolskih počitnic goste pričakuje vsak dan

Izolana – hiša morja ponuja spoznavanje preteklosti Izole na sodoben in interaktiven način. Ladijski modeli, digitalna pripoved na 3D maketi, restavrirana barka pasara… Vse to in še mnogo drugega bo v času šolskih počitnic na ogled vsak dan med 11.00 in 17.00.

Za več idej, kako preživeti počitnice v Izoli, pa vabljeni na ogled spletne strani Visit Izola.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov