Javni poziv za sodelovanje na kulinaričnih dnevih 2024

11/03/24
Kategorija

Ime in sedež organizatorja kulinaričnih dni:

Turistično združenje Izola, g. i. z.

Sončno nabrežje 4, 6310 Izola

Matična številka: 5909546000

ID za DDV: SI62185535

PREDMET JAVNEGA POZIVA:

Predmet poziva je:

1. prijava k sodelovanju na kulinaričnih dnevih v letu 2024

2. poizvedovanje o zainteresiranosti ponudnikov pri oblikovanju novega turističnega produkta (Podestatovega menija oziroma Dnevov beneške kulinarike) v letu 2024.

VSEBINA POZIVA:

5 sklopov kulinaričnih dni

Kulinarični dnevi, ki jih organizira Turistično združenje Izola (v nadaljevanju organizator), so eden izmed načinov promocije lokalne kulinarike in izolskih gostinskih ponudnikov ter povezovanja le-teh.

V letu 2024 bo izpeljanih 5 sklopov kulinaričnih dni. Potekali bodo v izolskih gostilnah in restavracijah, vsak sklop bo trajal dva tedna.

Vsak sklop je namenjen promociji ene tipične lokalne sestavine (ali več teh v primeru Dnevov beneške kulinarike), ki jo ponudnik uporabi pri pripravi jedi, ki jih v času trajanja kulinaričnih dni po poljubni ceni nudi gostom.

Ponudnik se lahko prijavi na enega ali več sklopov.

 

Predvideni termini kulinaričnih dni v letu 2024

  1. 1. Dnevi divjih špargljev: petek, 29. 3. – nedelja, 14. 4. 2024
  2. 2. Dnevi kraljice sardele: petek, 17. 5. – nedelja, 2. 6. 2024
  3. 3. Dnevi kalamarov: petek, 13. 9. – nedelja, 29. 9. 2024
  4. 4. Dnevi bakalaja: petek, 18. 10. – nedelja, 3. 11. 2024

5. NOVOST: Dnevi beneške kulinarike: petek, 22. 11. – nedelja, 8. 12. 2024

Nov kulinarični produkt: Podestatov meni v sklopu Dnevov beneške kulinarike

Ena izmed novosti letošnjega leta v Izoli je uvedba Podestatovega menija, ki bo nastal v sodelovanju z zainteresiranimi ponudniki v okviru projekta ReVerT*. Projekt je usmerjen v obnovo nekdanje občinske stavbe na Verdijevi ulici, kjer je bilo v času Beneške republike središče lokalne oblasti, in v razvoj novih turističnih produktov.

Kulinarični produkt, imenovan tudi Podestatov meni, bo sestavljen iz tipičnih sestavin, ki so bile priljubljene v času Beneške republike, in bo gostom v izbranih gostilnah in restavracijah leta 2024 na voljo v sklopu Dnevov beneške kulinarike, kasneje pa celo leto. Osredotočil se bo predvsem na ribe, morske sadeže, bakala, ipd. Poudarek bo tudi na oljčnem olju in oranžnem vinu.

Gostinski ponudniki, ki bodo zainteresirani za sodelovanje, bodo imeli možnost udeležbe na predavanjih. Poleg tega jim bo zagotovljena podpora pri oblikovanju menija, deležni pa bodo še dodatne promocije s strani Turističnega združenja Izola.

Projekt ReVerT bo na ta način spodbujal sodelovanje in oživljanje kulturne dediščine skozi gastronomijo.

* Projekt financira Evropska unija – NextGenerationEU, Načrt za okrevanje in odpornost, razvojno področje C3: Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponenta K4: Trajnostni razvoj slovenskega turizma, vključno s kulturno dediščino in naložba IC: Trajnostni razvoj javne in skupne turistične infrastrukture in naravnih znamenitosti v turističnih destinacijah.

POGOJI ZA PRIJAVO:

  1. Ponudniki morajo biti v občini Izola registrirani za opravljanje gostinske dejavnosti, imeti dovoljenje za obratovanje in davčno blagajno.
  2. Gostinski obrati v času izbranih kulinaričnih dni obratujejo.

 

MERILA ZA IZBOR:

  1. Prednost imajo ponudniki, ki večino svojih sestavin nabavljajo iz lokalnega okolja in ponujajo jedi, značilne za območje slovenske Istre.
  2.  
  1. Prednost imajo ponudniki z enim ali več znakov, ki nagrajujejo kvalitetno in trajnostno kulinariko (npr. Gault & Millau, Michelinovo priporočilo, Green Cuisie ipd.)

 

MEDSEBOJNA DOLOČILA SODELOVANJA  

Gostinski ponudniki:

  1. Sodelovanje v kulinaričnih dnevih je potrjeno s podpisom sporazuma o sodelovanju, ki ga pripravi organizator, in oddajo menija za kulinarične dneve, ki ga ponudnik pripravi vsaj 10 dni pred začetkom posameznega sklopa. 
  2. Jedi, ki se pripravljajo v sklopu kulinaričnih dni, so na voljo ves čas trajanja posameznega sklopa.
  3. O poteku kulinaričnih dni so seznanjeni vsi zaposleni v gostinskem obratu.

 

Turistično združenje Izola:

  1. Organizator oblikuje promocijske materiale in zagotovi oglaševanje s pomočjo oglaševalske agencije.
  2. Organizator zagotavlja celovito promocijo kulinaričnih dni po vseh svojih komunikacijskih kanalih (na spletni strani, socialnih omrežjih, v novičniku).

 

TZ Izola ima  pravico spremeniti termine kulinaričnih dni.

ODDAJA PRIJAVNICE:

Prijavnica se nahaja na povezavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePGrkbT7yrdl3T9lrpEcUEOhs0WzYQKt0oazbV4JLgKDug3g/viewform?usp=sharing  

Zadnji rok za prijavo je nedelja, 17. marec 2024.

Ponudniki se v tem roku lahko prijavijo na vseh 5 sklopov ali pa le na izbrane.

Na prijavnici ponudnik izrazi interes (kar ne pogojuje sodelovanja!) za oblikovanje Podestativega menija, ki ga bo nudil v svojem obratu celo leto.

O izboru bodo ponudniki obveščeni najkasneje do 20. marca 2024 preko e-poštnega naslova, ki ga bodo navedli ob prijavi. Prejeli bodo tudi Sporazum o sodelovanju, ki ga podpisanega vrnejo na zgoraj navedene naslove oziroma dostavijo na sedež organizatorja (Turistično združenje Izola // TIC Izola, Sončno nabrežje 4, 6310 Izola).  

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 040 450 062 ali na taja.savron@izola.si  (Taja Šavron).

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov