Javni poziv za zbiranje prijav za prodajo pridelkov na sezonski tržnici Ruba sz moje njive v letu 2023

3/04/23
Kategorija

PREDMET POZIVA


Predmet javnega poziva je oddaja stojnic na sezonski tržnici Ruba sz moje njive (na lokaciji Drevored 1. maja, natančneje na trgu pred Srednjo šolo Izola, v bližini trgovine KZ Agraria Koper) v letu 2023. Sezonska tržnica Ruba sz moje njive predstavlja enega od programov v sklopu pobude Kilometer nič, ki v Izoli bogati kulinarično ponudbo.

Sezonska tržnica Ruba sz moje njive se izvaja že od leta 2012, ko so bile na pobudo nekaterih lokalnih kmetov in v sodelovanju s podjetjem KZ Agraria Koper, z.o.o. postavljene prve stojnice. Od takrat so v poletnih mesecih lokalni pridelovalci prodajali svoje viške pridelkov na omenjeni tržnici. Ker se prepoznavnost in obiskanost tržnice vsako leto veča in je ta priljubljena tako med občani kot turisti, želimo tudi letos ponuditi možnost prodaje  domačih pridelkov zainteresiranim lokalnim pridelovalcem. TZ Izola bo v sodelovanju s pridelovalci poskrbelo tudi za dodatno oglaševanje.

Predmet poziva so štiri (4) stojnice, ki se predvidoma oddajajo v najem za obdobje od 3. maja 2023 do 30. septembra 2023. Prodaja v sklopu sezonske tržnice se znotraj navedenega obdobja izvaja 2 x tedensko, ob sobotah in sredah med 08.00 in 13.00 uro. Dostava pridelkov na stojnice se opravi pred pričetkom prodaje, na za to predvidenih in označenih dostavnih mestih. Parkiranje vozil na lokaciji tržnice ni dovoljeno.

TZ Izola bo v najem oddal štiri (4) stojnice. Če bo prijavljenih več ponudnikov kot je razpoložljivih stojnic, bo TZ Izola opravil izbor. Kriteriji za izbor so število predhodnih sodelovanj pri sezonski tržnici, kakovost in raznolikost ponudbe, stalno bivanje oz. kmetijske površine v Izoli. 

Lokalni pridelovalci, ki bodo sodelovali v programu, bodo s TZ Izola podpisali sporazum o sodelovanju.

 
CENA NAJEMA STOJNICE


Uporaba stojnice za celotno obdobje v letu 2023 znaša 60,00€. V ceno so vključeni stroški uporabe stojnice, izdelava enotnega brendiranega napisa za stojnico z imenom kmetije oz. pridelovalca, dodatna promocija na družbenih omrežjih.

 
POGOJI ZA PRIJAVO


Na podlagi predmetnega javnega poziva lahko oddate prijavo za prodajo pridelkov na stojnicah na sezonski tržnici Ruba sz moje njive izključno lokalni pridelovalci, ki imajo registrirano kmetijsko dejavnost in ki bodo ponujali izključno avtohtone in sezonske pridelke iz lokalnega okolja.

Tržnica je trajnostna, kar pomeni, da so pridelki ali izdelki pridelani na naraven način, hkrati pa se na tržnici spodbuja uporabo vrečk oz. gajbic za ponovno uporabo oz. vrečke ali drugo embalažo iz biorazgradljivih materialov.

Ponudniki morajo izpolnjevati vse pogoje določene v javnem pozivu.

 
PRIJAVA NA JAVNI RAZPIS MORA VSEBOVATI


Pravilno izpolnjen elektronski obrazec ali fizični obrazec . Slednjega posredujete na TIC Izola, Sončno nabrežje 4, 6310 Izola. Prijavo lahko oddate tudi osebno na TIC Izola.

 
ROK ZA PRIJAVO


Rok za oddajo prijave je 12. april 2023.

Odpiranje prijav bo potekalo 13. aprila 2023 v prostorih TZI. Izbrani ponudniki bodo obveščeni najkasneje v roku osem (8) delovnih dni od odpiranja prijav.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na: taja.savron@izola.si, nas pokličete na 040 450 062 ali na 05 640 10 50.

V pričakovanju vaših prijav vas lepo pozdravljamo.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov