Javni poziv za zbiranje prijav za prodajo pridelkov na sezonski tržnici Ruba sz moje njive v letu 2024

4/04/24
Kategorija

PREDMET JAVNEGA POZIVA

Predmet javnega poziva je oddaja stojnic na sezonski tržnici Ruba sz moje njive (na lokaciji Drevored 1. maja, natančneje na trgu pred Srednjo šolo Izola, v bližini trgovine KZ Agraria Koper) v letu 2024.

Sezonska tržnica Ruba sz moje njive je eden od programov v sklopu pobude Kilometer nič, ki v Izoli bogati kulinarično ponudbo, omogoča promocijo lokalnih pridelkov in izdelkov ter spodbuja krajšanje dobavnih verig.

Sezonska tržnica Ruba sz moje njive se izvaja že od leta 2012, ko so bile na pobudo nekaterih lokalnih kmetov in v sodelovanju s podjetjem KZ Agraria Koper, z.o.o. postavljene prve stojnice. Od takrat so v poletnih mesecih lokalni pridelovalci prodajali svoje viške pridelkov na omenjeni tržnici. Ker se prepoznavnost in obiskanost tržnice vsako leto veča in je priljubljena tako med občani kot turisti, želimo tudi letos ponuditi možnost prodaje domačih pridelkov zainteresiranim lokalnim pridelovalcem. TZ Izola bo v sodelovanju s pridelovalci poskrbelo za oglaševanje.

Predmet poziva so štiri (4) stojnice, ki se predvidoma oddajajo v najem za obdobje od 4. maja 2024 do 28. septembra 2024. Prodaja v sklopu sezonske tržnice se znotraj navedenega obdobja izvaja dvakrat tedensko, ob sobotah in sredah med 08.00 in 13.00 uro. Dostava pridelkov na stojnice se opravi pred začetkom prodaje, na za to predvidenih in označenih dostavnih mestih. Parkiranje vozil na lokaciji tržnice ni dovoljeno.

 

KRITERIJ ZA IZBOR PONUDNIKOV

TZ Izola bo v najem oddal štiri (4) stojnice. Če bo prijavljenih več ponudnikov, kot je razpoložljivih stojnic, bo TZ Izola opravil izbor. Kriteriji za izbor so število predhodnih sodelovanj pri sezonski tržnici, kakovost in raznolikost ponudbe, prednost imajo ponudniki s stalnim bivanjem oz. kmetijskimi površinami v Izoli.

Lokalni pridelovalci, ki bodo sodelovali v programu, bodo s TZ Izola podpisali sporazum o sodelovanju.

 

CENA NAJEMA STOJNICE

Uporaba stojnice za celotno obdobje v letu 2024 znaša 100,00 € z DDV. V ceno so vključeni stroški uporabe stojnice, izdelava napisa za stojnico z imenom kmetije oz. pridelovalca, dodatna promocija na družbenih omrežjih.

 

POGOJI ZA PRIJAVO

Na podlagi predmetnega javnega poziva lahko oddajo prijavo za prodajo pridelkov na na sezonski tržnici Ruba sz moje njive izključno lokalni pridelovalci, ki imajo registrirano kmetijsko dejavnost in ki bodo ponujali izključno sezonske pridelke iz lokalnega okolja in izdelke na podlagi dovoljenj za opravljanje dopolnilne kmetijske dejavnosti.

Tržnica je trajnostna, kar pomeni, da so pridelki ali izdelki pridelani na naraven način, hkrati pa se na tržnici spodbuja uporabo vrečk oz. gajbic za ponovno uporabo oz. vrečke ali drugo embalažo iz biorazgradljivih materialov.

Ponudniki morajo izpolnjevati vse pogoje določene v javnem pozivu.

 

ROK IN NAČIN ODDAJE PRIJAV

Prijava mora vsebovati pravilno izpolnjeno prijavnico z opisom izdelkov, ki bodo predmet prodaje in prilogami (Priloga 1: Izjava o poravnanih obveznostih do TZ Izola, Priloga 2: Izjava o sprejemanju pogojev javnega poziva).        

Pravilno izpolnjeno prijavo posredujete v elektronski obliki na taja.savron@izola.si ali po pošti na Turistično združenje Izola, Sončno nabrežje 4, 6310 Izola. Prijavo lahko oddate tudi osebno.

Prijavni obrazec je dostopen na tej povezavi.
Zainteresirani ponudniki jo lahko prevzamejo tudi v TIC-u (Sončno nabrežje 4, Izola).


Rok za oddajo prijave je 12. april 2024.

 

DATUM ODPIRANJA PRISPELIH PRIJAV

Odpiranje prijav bo potekalo 15. aprila 2024 v prostorih TZI. Izbrani ponudniki bodo obveščeni najkasneje v roku osem (8) delovnih dni od odpiranja prijav.

 

DODATNE INFORMACIJE

Dodatne informacije v zvezi z javnim pozivom so dostopne pri Taji Šavron, vodji Turistično-informacijskega centra (telefonsko na številki 040 450 062 ali 05 640 10 50 ali po elektronski pošti na e-naslovu taja.savron@izola.si).

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov