Kulinarika in vino po beneško

12/02/24
Kategorija

Vabimo vas na dogodek z vrhunskim poznavalcem beneške gastronomije Raffaelem Boniventom, mednarodno aktivnim strokovnjakom s področja vina in kulinarike. Na srečanju bo Turistično združenje Izola predstavilo tudi letošnje novosti na področju promocije kulinarike in aktivnosti, ki jih bomo zasnovali skupaj z vami.

Srečanje bo v torek, 27. februarja, ob 11.00, v DeGrassi Boutique Garni Hotelu.
 
Dogodek bo edinstvena priložnost da:
- izveste več o združevanju vin s hrano (t. i. wine pairing),
- se seznanite s kulinariko v času Beneške republike, pod katere vladavino je bila nekdaj tudi Izola,
- dobite ideje za zasnovo novega turističnega produkta Podestatov meni, ki bo zaživel v Izoli in bo podprt s promocijskimi sredstvi projekta ReVerT.

Spoznajte gosta

Raffaele Bonivento, poznavalec beneške gastronomske tradicije

S koreninami v Benečiji je Rafaelle Bonivento poznavalec beneške gastronomske tradicije in lokalnih surovin, ki jih ta prestižna kulinarična regija ponuja, aktivno pa je vpet tudi v mednarodni svet kulinarike in vina. Leta 2014 je ustanovil podjetje Meteri, ki je specializirano za distribucijo vrhunskih vin najbolj priznanih evropskih vinarjev. V desetih letih je podjetje Meteri postalo ključni dobavitelj za 3.000 restavracij, z izrazitim poudarkom na ekoloških in biodinamičnih vinih.

Rafaelle Bonivento redno obiskuje raznolike italijanske restavracije, kjer vzpostavlja povezave z uspešnimi kuharji, sommelierji in mednarodnimi kulinaričnimi kritiki. Njegova strast do kakovostnih surovin ga je pripeljala do učinkovitega partnerstva z ribiči, pridelovalci, pastirji, sirarji in drugimi obrtniki.

 

Dogodek bo  simultano prevajan. Udeležba je za izolske ponudnike brezplačna, število mest pa omejeno, zato je obvezna prijava na mail: tjasa.likar@izola.si

 

Financira Evropska unija – NextGenerationEU, Načrt za okrevanje in odpornost, razvojno področje C3: Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponenta K4: Trajnostni razvoj slovenskega turizma, vključno s kulturno dediščino in naložba IC: Trajnostni razvoj javne in skupne turistične infrastrukture in naravnih znamenitosti v turističnih destinacijah.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov