Le še nekaj dni do 9. Istrskega maratona Luka Koper

12/04/23
Kategorija

Letošnja gostiteljica te najbolj množične tekaške prireditve na Primorskem, ki bo potekala 15. in 16. aprila, bo ponovno Izola. Starti, cilji in ves spremljevalni program bodo potekali na parkirišču ob izolski ladjedelnici s čudovitim razgledom na morje.

Prireditev, ki bo letos potekala že devetič, povezuje vse štiri občine slovenske Istre v uspešno zgodbo in  privabi množico rekreativcev in njihovih spremljevalcev. Generalni pokrovitelj je Luka Koper. 

Organizatorji si vsako leto z določitvijo treh tekaških tras prizadevajo prikazati lepote in zanimivosti Istre. Več kot polovica vsake proge poteka ob morju, nato skozi oljčnike, vinograde, po Parenzani in preko mestnih trgov in ulic. Z organizacijo spremljevalnega programa poskrbimo tudi za turistično privlačno prireditev.

Letošnje trase bodo zopet drugačne. Maratonci, ki bodo pretekli slovensko Istro, bodo začeli v Ankaranu, tekli preko Strunjana in Portoroža, ter v cilj pritekli v Izolo. Start in cilj trase za polmaratonce in rekreativce bosta v Izoli. Zanimiv spremljevalni program bo poskrbel za sprostitev in druženje tekačev ter obiskovalcev, pa tudi za turistično promocijo dogodka in kraja. V soboto bo ob Kapkovih otroških tekih potekal tudi pester otroški program in vodeni pohod. V nedeljo popoldan bodo na velikem odru nastopili domačin Rudi Bučar in Banda. Oba dneva bo potekal tudi Istrski sejem športa in turizma. Za vse udeležence teka so organizatorji pripravili presenečenje, in sicer posebno majico Istrskega maratona v modro-belih izolskih barvah.

Društvo Istrski maraton se zahvaljuje tekačem za udeležbo, prostovoljcem za srčnost in zagnanost in pokroviteljem za podporo. V intenzivnem skupnem sodelovanju se pokaže gostoljubje vseh nas Istranov. 

Program, zemljevid in podrobne prometne informacije so objavljeni na www.istrski-maraton.si

 

Sporočilo pripravila: Maja Plahutnik Nahtigal, Istrski maraton

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov