Love Istria navdušila v Milanu

8/03/24
Kategorija

V sredo, 6. marca, je v osrčju Milana zasijala znamka Love Istria, ki združuje štiri destinacije slovenske Istre. V prestižno restavracijo Identità Golose so turistične organizacije k raziskovanju naravne in kulturne dediščine slovenske Istre privabile kar 36 predstavnikov medijev.

Dogodek je bil tudi priložnost za predstavitev bogate wellness ponudbe, vrhunske kulinarike, možnosti za aktivnosti na prostem ter edinstvenih doživetij, ki slovensko Istro ločijo od ostalih destinacij, cilj srečanja pa je bil okrepiti prepoznavnost in privlačnost slovenske Istre pod imenom Love Istria.

Srečanje, organizirano v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, je bilo izjemna priložnost, da so mag. Patricija Gržinič, direktorica Turističnega združenja Portorož, Nina Jurinčič z oddelka za gospodarske dejavnosti Občine Ankaran in Peter Žudić iz Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper predstavili najnovejše atrakcije in doživetja v slovenski Istri. Pod istrsko kulinariko se je podpisal chef Dušan Brkić iz Gostilne Sonja, dogodek pa je zaokrožila degustacija izbranih vin slovenske Istre.

"Italijanski trg je zelo pomemben za slovensko Istro in zelo nas veseli, da so smo lani zabeležili znatno rast prihodov in prenočitev. V sinergiji s Slovensko turistično organizacijo si bomo še naprej prizadevali za učinkovito promocijo in izkoristili priložnosti, ki jih prinašajo nove letalske povezave na tržaškem letališču ter železniška povezava, ki bo po dolgih letih znova povezala Ljubljano in Milano. Seveda je pomembna tudi sinergija z italijanskimi potovalnimi agencijami, ki ponujajo našo destinacijo. Pomlad je tik pred vrati, hkrati tudi velikonočni prazniki in prireditve, na katere se že aktivno pripravljamo. Trend rezervacij je dober in prizadevali si bomo, da se bo število italijanskih gostov še naprej povečevalo," je povedala mag. Patricija Gržinič, direktorica Turističnega združenja Portorož.

Besedam Patricije Gržinič se je pridružil tudi vodja predstavništva Slovenske turistične organizacije v Milanu Aljoša Ota, ki pozdravlja uspehe v letu 2023: "Podatki o uspehu preteklega leta na destinaciji slovenska Istra se postavljajo ob bok izjemnemu uspehu za celotno Slovenijo. Ta se je povzpela na vrh evropske lestvice po rasti prihodov (6,2 milijona) in prenočitev (16,1 milijona) s 5,5-odstotno oziroma 3,5-odstotno rastjo glede na vrednosti za enako obdobje leta 2022, kar jo uvršča na drugo mesto, takoj za Nemčijo. Preseči ta uspeh je zelo ambiciozna naloga, ki jo lahko dosežemo le s tesnim sodelovanjem vseh destinacij in podrobnim spremljanjem italijanskega turističnega trga."

Predstavitev slovenske Istre je že vzbudila veliko zanimanja med mediji, s številnimi izraženimi interesi za sodelovanje in napovedmi obiskov destinacije, kar nakazuje uspešno prihodnost za promocijo slovenske Istre na italijanskem trgu.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov