Napoved poletnega dogajanja v Izoli

25/05/22
Kategorija

Občina Izola je v sodelovanju s Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola ter Turističnim združenjem Izola na današnji novinarski konferenci predstavila načrt dogodkov in prireditev v poletnem času. Izpostavljeni so bili večji koncerti, osrednja prizorišča dogajanja ter letošnje novosti.

»Veseli me, da smo pripravili tako bogat program prireditev in dogodkov, ki bodo popestrili poletni utrip in so v sozvočju z željami lokalnega prebivalstva,« je uvodoma povedal župan Danilo Markočič in izpostavil dvodnevni Ribiški praznik, ki si ga občani glede na izvedeno anketo še posebej želijo.

V parku Pietro Coppo se bodo vse poletje, od srede do nedelje, vrstili koncerti kantavtorjev in glasbenih skupin ter stand up večeri, medtem ko bodo nedelje namenjene otroškim predstavam. Tradicionalni četrtkovi večeri Pri špini bodo potekali na Ljubljanski ulici vsak četrtek od junija do septembra.                                                                                                                 

Na Manziolijevem trgu bodo organizirani butični koncerti ter glasbeni večeri Isola in Musica v soorganizaciji z Italijansko samoupravno narodno skupnostjo Izola.                                                                                                                           

Letni kino Arrigoni bo prizorišče večjih koncertov, med njimi Vlada Kreslina in Malih bogov, Pihalnega orkestra Izola z ansamblom Saše Avsenika, Raiven in projekta Elektro - opera ter hrvaškega glasbenika Gibonnija, gledaliških predstav v okviru Primorskega poletnega festivala ter filmov v sklopu festivala Kino Otok – Isola Cinema. Posebnost bo gostovanje operne akademije maestra Georga Pehlivaniana z opero Carmen.

Vrhunec sezone bo tradicionalni Ribiški praznik, ki se na izolske ulice vrača 19. in 20. avgusta z osrednjima prizoriščema na Velikem trgu in Lonki. 

Nastopile bdo skupine Dan D, Soul Fingers, King Foo, Ne me jugat, Primorski fantje, Rok 'n' band in The Roxy band. Program za najmlajše bo potekal v parku Pietro Coppo, na manjšem prizorišču na Lonki pa bodo nameščena otroška igrala. Praznično športno dogajanje bosta zaznamovali veslaška in jadralna regata, zaključilo pa se bo s tradicionalnim krstom mladih jadralcev in veslačev na severnem pomolu.

»Skupaj s ponudniki se veselimo prihajajoče sezone in upamo, da se bo tako kot lani podaljšala tudi krepko v jesen. Izolske nastanitvene kapacitete so bile v času velikonočnih in prvomajskih praznikov skoraj polno zasedene in ta trend se nadaljuje,« je o turističnem obisku Izole z  optimizmom povedal Dean Kocjančič, direktor TZ Izola in dodal, da k izbiri destinacije in popestritvi bivanja gostov z gotovostjo prispevajo tudi dogodki in prireditve.

Izola gradi svojo ponudbo na tradiciji, skrbi za ohranitev bogate kulturne dediščine, lokalnih okusov, trajnostnem in aktivnem turizmu s poudarkom na edinstvenih doživetjih.

Več informacij: https://www.izola.si/, https://center-izola.si/

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov