Novosti v Istri

26/07/21
Kategorija

 

Na Bernardinu lahko letos gostje uživajo v prenovljenem hotelu Histrion z morskim parkom in wellnessom. Iz hotela je neposreden dostop v morski vodni park Termaris, kjer bodo na svoj račun prišli tako tisti, ki si želijo mirne sprostitve v plavalnem bazenu, kot tudi otroci, ki jih bodo navdušila zabavna igrala ter 'razigrani' bazen z deročim tokom in vrtinci. Wellness Benedicta vas popelje v svet savn, solno sobo ter različne istrsko obarvane masaže in lepotne tretmaje. Act-ION hotel Neptun, LifeClass Portorož je prvi hotel s kategorizacijo 5 koles na Obali, saj se ponaša z najcelovitejšo ponudbo za ljubiteljske, rekreativne in profesionalne kolesarje. Ponuja sodobno opremljeno kolesarnico z videonadzorom za 40 koles s kletko za shranjevanje vrednejših koles in vtičnicami za polnjenje električnih koles ter kotičkom za pranje in sušenje koles z možnostjo polnjenja zračnic. Pred kratkim je svoja vrata odprl povsem prenovljen hotel s štirimi zvezdicami Grand Koper. Hotel je namenjen poslovnim gostom, parom in popotnikom, zadovoljil pa bo tudi družine. V hotelu je 60 dizajnerskih sob različnih vrst, gostom pa bosta v drugi polovici leta na voljo tudi manjši velnes in fitnes.

 

V Kopru je to poletje zaživel nov urbani obmorski park, namenjen druženju, aktivnemu preživljanju prostega časa in oddihu. Uredili so prodnati dostop do morja, v neposredni bližini pa bo kmalu začel obratovati tudi gostinski lokal, od koder bodo obiskovalci uživali v razgledu na morje.

 

V slovenski Istri vas čaka več kot sto različnih doživetij. Tokrat predstavljamo štiri novosti. V Izoli bo doživetje Rimski okusi pod zvezdami v prvi vrsti zadovoljilo gurmane. Večer, ki bo dramaturško zasnovan kot potovanje v času, bo ponujal izjemen preplet rimske kulinarike in spoznavanja zgodb iz časa Rimljanov. Popeljal vas bo na idilično lokacijo izolskega arheološkega parka, kjer vas bo pričakala prava rimska obedovalnica, gostoljubno vas bo sprejel oskrbnik rimske rezidence in vas s pripovedmi popeljal skozi večer. Z doživetjem Pozabljena izolska skrivnost boste na interaktiven in zabaven način raziskovali dediščino izolskega mestnega jedra. Gre za model igre pobega, t.i. »escape housa«, le da se tokrat dogaja na prostem, igra pa je digitalizirana. Skupino bo preko aplikacije nagovarjala skrivna oseba, ki je na zanimiv način povezana z Izolo. Med Portorožem in Strunjanom pa bodo gosi uživali v doživetju Istrski pridih tradicije. Izredno razgibana tura bo potekala peš, po morju in na kolesih. Pričela se bo z ogledom Pirana, nato bo goste lesena barka popeljala do Strunjana, od koder se bodo po Parenzani vrnili nazaj v Portorož z električnimi kolesi. Pestro doživetje bodo obogatili številni postanki na domačijah, v oljčnikih in na čudovitih razglednih točkah, vključene bodo istrske kulinarične poslastice, zaključilo pa se bo v mediteranskem stilu s pokušino lokalnih vin in sproščanjem z razgledom na Portorož. Sanjsko doživetje v soju sveč, ki je od tega tedna naprej na voljo v Kopru, pa združuje lepoto historičnega ambienta mestnega jedra Kopra, odlično lokalno kulinariko in skrivnosti življenja v srednjem veku. Kulinarično izkušnjo v soju sveč na balkonu slikovite koprske Pretorske palače dopolni še vzpon v soju lantern na vrh koprskega Zvonika. 

 

V juliju je prve goste sprejela gostilna Mama Marička v Parecagu. Za projektom stoji simpatični Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016, ki bo pripravljal istrske jedi in tradicionalne slovenske jedi iz različnih gastronomskih regij naše države. V Izoli so predstavili pomol okusov, ki je navdušil vse ljubitelje ulične hrane. Prvi dogodek se je zgodil 12. junija, ostali trije pa se bodo zvrstili na prvo soboto v septembru, oktobru in novembru. Koper je bogatejši za odlično restavracijo Kogo. Zaživela je ob vinski kleti Vinakoper in ponuja istrske jedi z modernim pridihom. Turistično ponudbo Kopra bo v kratkem obogatila tudi ribja kantina na morju Stella Maris. V Marezigah je pred kratkim svoja vrata odprla slaščičarna Refoškoladnica, ki vas bo razveselila z osvežujočo ponudbo sladoleda in sladic z okusom različnih vrhunskih lokalnih vin, kmalu pa bo v Marezigah zaživel tudi glamping. Ljubitelji istrske gastronomije bodo na svoj račun prišli tudi na Altroke Istra Gourmet Festivalu, ki bo vse do konca septembra z istrskimi jedmi in odličnimi vini začinil zadnje četrtke v mesecu na različnih lokacijah destinacije Koper. Za gastronomsko popestritev ponudbe so se odločili tudi v ankaranskem Hotelu in Rezidenci Ortus. V njihovi restavraciji bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji sušija.

 

 

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov