Občina Izola prejemnica nagrade strokovne komisije za NAJ turistični kraj

15/11/23
Kategorija

Na Dnevih slovenskega turizma v Novi Gorici je Izola na osrednji proslavi, Moja dežela – lepa in gostoljubna, prejela laskavi naziv NAJ turistični kraj 2023.

Turistična zveza Slovenije (TZS) deluje kot nacionalna organizacija prostovoljcev, ki z namenom promovirati in razvijati turizem vključuje več kot 600 slovenskih turističnih društev. Zveza že 32. leto zapored organizira zaključno prireditev projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna (MDLG). Osrednje sporočilo prireditve je tesno povezano z dobro znanim sloganom Turizem smo ljudje, saj poudarja, da je urejeno in gostoljubno okolje ključno pri uspešnem razvoju turizma.

Občina Izola je v projekt MDLG vključena že sedem let in tekmuje v kategoriji turističnih krajev.  V tem obdobju je z zavedanjem, da sodelovanje in ozaveščanje prispevata k urejenemu lokalnemu okolju, okrepila sodelovanje s Turističnim združenjem Izola, turističnimi društvi in podjetji.

V teh letih je prejela šest nagrad. Tako kot leta 2017 je občina Izola tudi letos prejela laskavo prvo mesto za NAJ turistični kraj, dvakrat je osvojila drugo mesto (leta 2019 in 2022) ter dvakrat tretje mesto (leta 2016 in 2021).

Izola je majhno mediteransko mesto, ki je z razvojem turizma postalo turistično središče, znano po avtentičnosti in gostoljubnosti domačinov. Kljub temu, da je priljubljena turistična destinacija, ostaja zvesta tradiciji ribištva, vinogradništvu in pridelavi oljčnega olja, kar ji daje pristen čar in jo razlikuje od ostalih obmorskih mest. Z urejeno infrastrukturo, slikovitim mestnim jedrom in zelenim podeželjem ter privlačnimi zgodbami, ki jih snuje Turistično združenje Izola, privablja nove obiskovalce, ostale pa spodbuja k vračanju. Občina si skupaj z ostalimi deležniki s področja turističnega gospodarstva prizadeva turizem povzdigniti na še višjo raven.

Vir: Občina Izola

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov