Preživite dan z izolskimi domačini

31/03/22
Kategorija

Si želite preživeti nepozaben dan v Izoli in spoznati vse izolske skrivnosti iz prve roke? Potem se prijavite na nagradni natečaj »Dan z domačinom« in izberite svojo osebno vodnico. Ena vas bo popeljala k morju, druga pa med zgodbe podeželja. Z obema pa zagotavljamo en nepozaben dan: aktiven, zabaven, poln doživetji, okusne hrane in predvsem druženja z novimi prijatelji – Izolankami in Izolani, ki se vam bodo gotovo usedli globoko v srce. 

 

Zgodbi, ki sta nastali po natečaju

Doživite izolsko podeželje: Na izlet z Rozano

Začutite izolski mestni utrop: Ob in po morju s Sanelo

Kdo se lahko prijavi na nagradni natečaj?

Na natečaj se lahko prijavi vsaka polnoletna oseba, ki si želi preživeti dan v Izoli na drugačen, edinstven način, v družbi Izolank in Izolanov. Pomembno je, da vam težav ne predstavlja kamera, saj vas bo ta na obisku spremljala prav ves dan. S seboj lahko pripeljete še eno osebo in / ali največ dva otroka, stara več kot 6 let.

Kako lahko sodelujem v natečaju?

Sodelovanje v natečaju je enostavno. Poglejte si spodnji video in izberite, s katero od domačink bi preživeli dan. Potem posnemite svoj video, ki naj ne bo daljši od 2 minut, v katerem se predstavite in nam sporočite vaš izbor. Pred samo prijavo pa si obvezno preberite splošne pogoje za sodelovanje na nagradnem natečaju, kjer najdete še več namigov, kaj naj video predstavitev vključuje.

 

Preveri, kako bo dan potekal dan z domačini in izberi svojo osebno vodnico!

Rozana – energična »Šparžinka« (članica turističnega in kulturnega društva Šparžin) je zakladnica zelenih idej. Doma je iz Kort – romantične izolske vasice, s slikovitimi razgledi na okoliške kraje in Sečoveljske soline. Rozana vas bo vodila skozi doživetje kulturne dediščine in vam skupaj z ostalimi domačini razkrila življenje na izolskem podeželju nekdaj in danes.

Dan se bo pričel v času naših prazgodovinski prednikov, se nadaljeval na travnikih in obronkih polnih dišečih zelišč. Poprijeli boste tudi za motiko in spoznali, da pridelava pridelkov zahteva ne samo dela, temveč tudi predanost. Spoznali boste njene sosede Kortežane, okušali oljčno olje in domačo istrsko hrano, večer pa zaključili ob morju, kjer se boste prelevili v Rimljane … Smo razkrili preveč?

Sanela – nasmejana rekreativna športnica, ki s partnerjem in hčerkama aktivno preživlja skupne trenutke. Zaposlena je v turizmu in kot vaša gostiteljica vam bo Izolo približala na aktiven in doživetij poln način, zato je udobna obutev obvezna oprema. Sproščeno sobotno dopoldne ob jutranji kavi boste nadaljevali s spoznavanjem tipičnih izolskih okusov.

In ker so domačini polni zgodb, vam bo Sanela z veseljem razkrila eno prav posebno: odpravili se boste na pustolovsko igro odkrivanja skrivnosti mestnega jedra. Poleg okusov morja pa bo dan obarvan tudi z aktivnostmi na in nad njim: ogledali si boste skrite vište – razgledne točke in se preizkusili v športnih aktivnostih na morju. Dan se bo – kakor se za Izolane spodobi – zaključil ob druženju s prijatelji na eni od lokalnih fešt v mestnem jedru, z zvokom valov in vonjem po okusni morski hrani.  

Kako težko nalogo pa bomo imeli ob izboru mi? Veselimo se vaših videov, tako da nasmeh na obraz, prižgite kamero na telefončku in akcija!

Vaše prijave pričakujemo od 1. do 24. aprila 2022.

Kaj še moram vedeti o natečaju?

·        Enodnevno druženje z izbranim domačinom bo snemano in fotografirano; iz materialov pa bodo nastali krajši reportažni videi za socialna omrežja organizatorja (Visit Izola in Love Istria).

·        V kolikor boste izbrani, boste v Izoli preživeli en dan z domačinom: gre za brezplačno enodnevno druženje z domačinom, ki vključuje voden ogled izbranih izolskih točk, odkrivanje Izole skozi oči lokalnega prebivalstva, brezplačen vstop v muzeje/ogled znamenitosti, brezplačno hrano, in pijačo, ter vse ostale aktivnosti, ki se bodo odvijale na dogovorjeni dan.

·        Izbrancema bo Turistično združenje Izola podarilo še vikend paket (nočitev in zajtrk) v času izvedbe enodnevnega druženja v eni od izolskih nastanitev (najmanj 3-zvezdični namestitvi).

·        Izbranca boste prejela tudi profesionalne foto in video materiale, ki bodo nastali v času dneva z domačinom.

·        Med ostalimi prijavljenimi bo Turistično združenje Izola izžrebalo še deset nagrajencev, ki bodo prejeli Izolski pakete, ki vključuje 2 vstopnici za Izolano – hišo morja in kapo s šiltom (Visit Izola).

 

Več o pravilih nagradnega natečaja si preberite TUKAJ.

 

Oddajte svojo prijavo na nagradni natečaj!

Spodaj oddajte video posnetek

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov