Priprave na tretji triatlon I FEEL SLOVENIA Ironman Slovenian Istria 70.3 so že v polnem teku

27/02/20
Kategorija

Čeprav do prestižne mednarodne športne prireditve manjka še več kot pol leta, so priprave na tretji triatlon I FEEL SLOVENIA Ironman Slovenian Istria 70.3 že v polnem teku. Letos bo preizkušnja na sporedu malce bolj zgodaj kot prvi dve izvedbi in sicer je predvidena za nedeljo, 6. septembra. Prijave tekmovalcev pa že dežujejo in ponovno se obeta nastop 1500 triatloncev iz vsega sveta.

Triatlon I FEEL SLOVENIA Ironman Slovenian Istria 70.3 se bo tudi letos dotaknil vseh obalnih občin, zamejske občine Milje in hrpeljsko-kozinske občine. Organizatorji trase ne bodo spreminjali, saj se je izkazala za izjemno atraktivno. A trasa sama po sebi ne bi pritegnila 1500 triatloncev iz 60 držav sveta, če ne bi bilo za nastopajoče vrhunsko poskrbljeno. Slovenska preizkušnja iz niza tekem globalno prepoznavne franšize Ironman si je namreč v prvih dveh izdajah prislužila izjemno visoke ocene udeležencev. Med približno 250 preizkušnjami, ki pod blagovno znamko Ironman potekajo po vsem svetu, je bila leta 2018 tekma v Slovenski Istri s strani sodelujočih triatloncev ocenjena z 89% uspešnostjo, lani pa že kar s 94%, kar jo uvršča tik pod sam vrh vseh tovrstnih prireditev. Zaradi tega pozitivnega trenda pa organizatorji pričakujejo, da bi se lahko letos uvrstili tudi med prve tri najbolje izpeljane triatlone na svetu.

Vendar pa triatlon I FEEL SLOVENIA Ironman Slovenian Istria 70.3 ni le športni dogodek, ampak je precej več od tega. 1500 udeležencev skupaj s spremljevalci v tednu pred in po  preizkušnji ustvari okrog 12.000 nočitev, lani pa je vsak udeleženec povprečno porabil 450 evrov. Za nastop na 3. triatlonu I FEEL SLOVENIA Ironman Slovenian Istria 70.3 se je doslej že prijavilo okrog 500 športnic in športnikov. To število je zelo podobno tistemu iz prvih dveh izvedb, zato bodo tudi letos prijave najbrž zaključene predčasno. Velja spomniti tudi na vse bo popularen otroški tek Ironkids, ki se ga je lani udeležilo 250 mladih športnikov, ter na gastronomsko akcijo 'Ironman restaurant week', ki bo zaradi velikega zanimanja med primorskimi gostinci letos še razširjena.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov