Razstava 3,65 dni spominov v Izolani

12/12/22
Kategorija

V petek, 9. decembra smo v Izolani – hiši morja otvorili razstavo 3,65 dni spominov, kjer smo na ogled postavili fotografije fotografov in naših sledilcev, ki so v preteklem letu naredile poseben vtis.

Na Turističnem združenju se zavedamo, da so obiskovalci in domačini tisti, ki skupaj z nami soustvarjajo podobo Izole in od tu tudi izhaja odločitev o pripravi tovrstnega dogodka. Zadnja leta smo na TZI glavno vlogo ambasadorjev kraja zaupali prav domačinom. Verjamemo namreč, da so dragocen vir informacij iz prve roke, s katerimi uspešno nagovarjajo obiskovalce preko promocijskih kampanj in zgodb, ki jih delimo na spletni strani in preko ostalih kanalov.

Otvoritev pospremila tudi glasba

Na razstavo smo poleg javnosti povabili tudi vse avtorje, ki so se povabilu v veliki meri odzvali, in idejo o tovrstni predstavitvi v izolskem muzeju pozdravili z navdušenjem. Predvsem nas veseli, da je med njimi ogromno domačinov, ki svoj kraj vidijo kot privlačen in da ta navdih nad njim delijo tudi z nami ter posledično našimi obiskovalci.

Program otvoritve je bil obogaten tudi z nastopom flavtistk iz umetniške gimnazije Koper pod vodstvom mentorice mag. Alenke Zupan, po uradnem delu pa je sledilo še brezplačno vodenje po muzeju in ogled projekcije na maketo Izola – digitalni otok.

 

Med digitalnim in prvoosebnim

Izolana – hiša morja s svojimi vsebinami predstavlja pomemben doprinos k ohranjanju vsebin povezanih z dediščino kraja. Na ogled so tako klasične muzejske vsebine kot tudi interaktivne. Z razstavo v muzeju smo želeli poudariti pomen prvoosebne izkušnje. Tako smo virtualne spomine ter delček naše digitalne skupnosti predstavili tudi splošni javnosti. Sicer pa socialna omrežje Visit Izola vztrajno rastejo; na Instagramu beležimo preko 14.200 sledilcev, na Facebooku pa bomo v kratkem presegli mejnik 20.000.

365, a tudi 3,65

Mnogi so se spraševali, s čim je povezan naslov razstave in zagotovili smo jim, da je vejica tam z namenom. V številkah se skriva več pomenov. Igra številk poudarja privlačnost destinacije Izola tekom celotnega leta in to smo želeli prikazati tudi z izborom 36 fotografij, ki so postavljene v toku letnih časov. Prav tako pa ime govori tudi o povprečni dobi bivanja (3,65) na destinaciji, v kateri obiskovalci ustvarjajo svoje spomine.

Razstava je na ogled še celoten december v času odprtja Izolane in sicer med petkom in nedeljo od 12.00 do 17.00. V času novoletnih praznikov bo muzej odprt vsak dan (z izjemo 1. januarja) med 12. in 17. uro.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov