S kurjerco po opravkih vsak dan v tednu

7/06/23
Kategorija

Eden od ukrepov, ki jih je izolska občina uvedla za trajnostno in ljudem prijaznejše okolje, je uporaba brezemisijskih vozil. Kurjerci sta po izolskih cestah prvič zapeljali lansko poletje in sta med uporabniki dobro sprejeti.

Električna minibusa v obdobju do 30. septembra vozita vsak dan od 7. do 22. ure. Uporabnikom nudita brezplačen prevoz. Vstop na vozilo in izstop z njega sta mogoča kjer koli znotraj območja izvajanja prevozov, ki vključuje staro mestno jedro – do Cankarjevega drevoreda, s povezavo na širše območje, omejeno z Južno in Industrijsko cesto ter navezavo do Upravne enote Izola. Občani in drugi obiskovalci Izole lahko kurjerco ustavijo med vožnjo z dvigom roke, nanjo lahko vstopijo, ko vozilo stoji, oziroma si prevoz zagotovijo s klicem na telefonsko številko: 030 333 566.

Električni vozili naj bi primarno zagotavljali lažjo mobilnost zlasti ranljivim skupinam prebivalcev, tj. starejšim, otrokom in gibalno oviranim osebam. S kurjerco je omogočen tudi prevoz oseb na invalidskih vozičkih, ki niso širši od 63 cm.

Urnik in območje vožnje

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov