Skupna predstavitev Mediteransko - Kraške regije na Expo Dubaj

14/02/22
Kategorija

Svetovna razstava Expo, ki letos poteka v Dubaju in je namenjena predstavitvi raznolikih dosežkov in tematik, se je pričela že 1. oktobra 2021 in traja vse do 31. marca. Dogodek se zgodi vsakih nekaj let in tokrat je prvič izpeljan v državah Arabskih emiratov.

Slovenija se bo predstavlja z geslom Slovenia. Green and Smart Experience (Slovenija. Zelena in pametna izkušnja), s čimer je poudarjena trajnost, sodobnost in ustvarjalnost slovenskega okolja. Svetovna javnost bo spoznala zgodbe, v katerih se prepletajo neokrnjena narava in inovacije.

Slovenski paviljon je med 9. in 16. februarjem rezerviran za makrodestinacijo Mediteranska in Kraška Slovenija, ki povezuje destinacije Ankaran, Koper, Izolo, Portorož ter Piran, Vipavsko dolino in Novo Gorico, Brda, Zeleni kras, Kras in Brkine.

Makrodestinacija je predstavljena z video predstavitvijo, glasbo, petjem in plesom. Za video produkcijo je poskrbel Kobal production, s svojim glasom pa navdušuje Tjaša Fajdiga iz Vipavske doline, ki je obenem tudi prva Slovenka, ki se je šolala na Kraljevi akademiji za glasbo v Londonu.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov