Sporočilo za javnost: Izolski zeleni trend se nadaljuje

15/07/22
Kategorija

Ne le, da je Izola opredeljena kot zeleno-modra destinacija, takšni so tudi njeni trendi. Tako v smislu ponovnega dobrega obiska, kot tudi sicer. Izolo je namreč obiskala ekipa Melaverde, prav tako pa je v sklopu letošnje kampanje objavljenih vseh 10 trajnostno zasnovanih zgodb v sklopu Malih zelenih skrivnosti Izolanov.

Podatki o turističnem obisku v Izoli so v tudi mesecu juniju zelo dobri in krepko presegajo realizacijo iz predkoronskega leta 2019. V tem mesecu je Izolo obiskalo 24.507 gostov, ki so skupaj opravili 80.652 prenočitev. V primerjavi z junijem leta 2019 so letos na destinaciji zabeležili 25 % več prihodov in 19 % več prenočitev. Povprečna doba bivanja je v mesecu juniju znašala 3,3 dni. 70 % vseh prenočitev je bilo ustvarjenih na domačem trgu, 30 % prenočitev pa na tujih trgih, med katerimi prevladujejo nemški, avstrijski in italijanski gosti. Trenutna zasedenost za sezono je približno 70-75 %, med gosti je največ Slovencev, sicer pa ponudniki do konca poletja pričakujejo polno zasedenost.

 O Izoli tudi na Canale 5

Junija so na Turističnem združenju Izola gostili ekipo priznanega italijanskega televizijskega programa Canale 5, televizijske hiše Mediaset. Novo epizodo oddaje Melaverde, poimenovano »Fra Terra e Mare« (Med zemljo in morjem), je produkcijska ekipa pripravila v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo (STO). V enournem prispevku, ki je bil namenjen predstavitvi Slovenije, so se poleg Bleda, Bohinja in nekaterih drugih gorenjskih krajev, znašli tudi Izola, Krajinski park Strunjan in Parenzana (nekdanja ozkotirna železnica, ki je danes namenjena kolesarjem in rekreativcem). Glavna poudarka oddaje sta bila naravna dediščina, tradicija in s tem povezana kulinarika, v Izoli pa so se osredotočili na izročilo ribištva. Epizoda je bila na sporedu v nedeljo, 10. julija ob 11:50.

Ogledalo si jo je predvidoma med 2 in 2,5 milijona zvestih italijanskih gledalcev, siceršnja gledanost oddaje pa presega 20% italijanske televizijske publike. V začetku poletja so na destinaciji gostili tudi produkcijsko ekipo PRO Plus, ki je v navezavi z STO pripravila prispevek Moja Slovenija, in študijsko turo slovenskih medijskih predstavnikov.

Tradicijo ribištva in tematike povezane z njim, pa je v teh dneh spoznavala tudi nemška novinarka Stefanie Bisping, avtorica potovalnih priročnikov in novinarka časopisa Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Welt in ostalih. Vsi obiski so pomemben rezultat uspešnega sodelovanja z STO in njenimi predstavništmi v tujini. 

Razkritih vseh 10 zelenih skrivnosti

Letošnja promocijska kampanja destinacije Izola je v 10 humornih zgodbah združila trajnostna sporočila in praktične nasvete. Vsebina je poleg aktualnosti vezane na ohranjanje okolja, pridobila na teži tudi z znanim slovenskim igralskim parom. Na TZ Izola so namreč moči združili z Mojco Fatur in Klemnom Slakonjo, katerima so se jima pridružili tudi domačini, Izolani, med drugim je kampanji sodeloval tudi Drago Mislej – Mef.

Skupaj so pripravili Male zelene skrivnosti Izolanov, ki se osredotočajo predvsem na tiste, ki obisk destinacije Izola že načrtujejo, obenem pa tudi na vse druge, ki jim je trajnost pomembna pri odločanju o tem, kjer bodo preživeli svoj dopust. Obiskovalci v 10 zgodbah na zabaven način prejmejo praktične rešitve, kako v določenih situacijah postopati, obenem pa še informacije o parkiriščih, trgovinah s spominki, kulturni dediščini, dogajanju, lokalni kulinariki ipd.

Vrednost kampanje je zaradi vsebin in sporočilnosti brezčasna, saj je skrb za okolje gotovo naša prihodnost.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov