Sporočilo za javnost: Izolsko kulinarično leto prinaša novosti

28/03/22
Kategorija

V Turističnem združenju Izola so na področju kulinarike pripravili nekaj novosti: izdali so brošuro Izolski okusi 2022, spremenjeni sta bili tudi tematiki dveh kulinaričnih akcij, ki so sedaj skoraj v celoti morsko obarvane. Poleg akcij pa tudi letos nadaljujejo uspešno »street food« zgodbo Pomola okusov.

V letošnjem letu dve novi kulinarični akciji

Izolski ponudniki gostinskih storitev se vsako leto združujejo pod skupnimi kulinaričnimi tematikami in v obdobju treh tednov ponujajo tematsko obarvane jedi iz surovin iz neposrednega okolja.

Izolsko kulinarično leto se bo 25. marca pričelo z Dnevi divjih špargljev. Glede na trenutno sušno obdobje bodo v začetku akcije gostinci ponujali le izbrano jed z okusnimi divjimi poganjki, ob prvi priložnosti pa ponudbo razširili na nabor jedi, ki so zabeležene tudi v kulinarični brošuri Izolski okusi. Vsi se veselimo prvega dežja.

Nadalje bodo v maju v Izoli razveseljevali Dnevi domačih pedočev, septembra se bo odvila nova kulinarična akcija posvečena kraljici Izole – sardeli. Oktobra bo Izola ovita v vonj kalamarov, ki so poleg sardele tudi nova tematika kulinaričnih akcij. Pozno jeseni bodo kulinarično leto zaključili z Dnevi bakalaja.

Brošura Izolski okusi ponuja celosten pregled

Novost, ki so jo v letošnjem letu v treh jezikovnih različicah zasnovali v TZ Izola je brošura Izolski okusi 2022, kjer so celovito predstavili izolsko kulinarično leto z vsemi petimi kulinaričnimi akcijami, izpostavili gostince in zabeležili njihove menije za posamezno akcijo. V njej najdete tudi nekaj receptov, seznam letošnjih kulinaričnih dogodkov Pomol okusov, nagrajeni pa boste tudi z brezplačno vstopnico za Izolano – hišo morja.

V kolikor želite brošuro, obiščite TIC Izola, pišite na tic.izola@izola.si ali si jo naložite TUKAJ.

Prvi Pomol okusov na velikonočno soboto

Sklop kulinaričnih dogodkov na severnem pomolu bodo v Izoli otvorili na velikonočno soboto, ko se bo zgodil prvi Pomol okusov. Dogodek je odlična popestritev dogajanja v predsezonskem in posezonskem času, prav tako pa tudi izjemna priložnost, da se ponudniki predstavijo izven svoje običajne dejavnosti.

Pestra enogastronomska ponudba, ki zajema tako okuse morja kot tudi podeželja, se bo nadaljevala še na štiri preostale sobote in sicer 14. maja, 3. septembra, 1. oktobra in 5. novembra.

 

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov