SZJ: Dnevi slovenskega turizma Izoli prinesli mnoga priznanja

22/11/22
Kategorija

Izola, 18. november 2022: Z nagrado na tekmovanju Moja dežela – lepa in gostoljubna je bil nagrajen trud vseh deležnikov, ki sooblikujejo destinacijo Izola. Kar tri priznanja so domov odnesli dijaki SŠ Izola. Hiša Torkla pa je bila ponovno prepoznana kot restavracija, ki nudi izjemno kakovost in pravo kulinarično doživetje.

 

Najlepši in najgostoljubnejši turistični kraj

 

Izola tudi letos ohranja svoje mesto med najlepšimi in najgostoljubnejšimi kraji. Na Dnevih slovenskega turizma (DST)  v Laškem je bila namreč v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna razglašena kot najlepši in najbolj gostoljuben turistični kraj. Po podatkih spletnega glasovanja je tako kot lani dosegla prvo mesto, v skupnem seštevku z glasovi strokovne komisije pa je zasedla drugo mesto.

Nagrada je nedvomno rezultat dobrega sodelovanja deležnikov gospodarstva, turizma, lokalne skupnosti in nenazadnje domačinov. Saj veste – turizem smo ljudje. In prav Izolani in Izolanke so zadnjih nekaj let aktivno vključeni tudi v promocijske kampanje na destinaciji Izola, in Turistično združenje Izola ugotavlja, da so odlični ambasadorji kraja.

 

Doživetje Pozabljena izolska skrivnost kot primer dobre prakse

Na IT tour, ki je bil eden izmed dogodkov letošnjih DST, je bilo kot primer dobrih digitalnih rešitev predstavljeno tudi izolsko doživetje Pozabljena izolska skrivnost, ki obiskovalcu na inovativen in zabaven način približa bogato dediščino izolskega mestnega jedra. Doživetje na Turističnem združenju Izola izvajajo od lani, prav to jesen pa so obstoječ nagovor skrivnega vodnika, ki z obiskovalci komunicira preko aplikacije, nadgradili tudi z naracijo. Ker je glavni akter doživetja skrivnostna oseba, se v Laško seveda ni odpravil sam in je tako predstavitev zaupal ekipi TZI. Pravi, da so se odlično odrezali, vseeno pa že komaj čaka, da ga gostje obiščejo v Izoli.

Dijaki Srednje šole Izola dvakrat zlati in bronasti

Na 69. tekmovanju Gostinsko turističnega zbora Slovenije v sklopu DST so se tudi to leto pomerili dijaki SŠ Izola in s kar tremi medaljami in najvišjim seštevkom točk ohranili prvo mesto, ki so ga zasedli že lani. Svoje znanje in spretnosti so pokazali v kategoriji turizem, kjer je zlato priznanje osvojil dijak 3. letnika Lukas Martinjaš. Kategorijo strežba je pod mentorstvom Branka Miklobušca z zlatom okronala dijakinja 4. letnika Maruša Kuzmanović, kuharske veščine pod mentorstvom Irene Ličen pa je predstavila Katarina Orel, dijakinja 3. letnika, ki je osvojila bronasto priznanje.

Delo dijakov in dijakinj SŠ Izola in trud njihovih mentorjev je nedvomno pomemben doprinos k dvigu ugleda poklicev na področju gostinstva in turizma in nenazadnje tudi motivacija za vse mlade, ki se za svojo poklicno pot še odločajo.

Hiša Torkla nagrajena za kakovost ponudbe

Restavracija na izolskem podeželju, kjer že 10 let ustvarjata Andreja in Sebastijan Kovačič, in se že dve leti ponaša s prestižnim Michelinovim priporočilom, je prejela novo priznanje. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je prepoznala trud in predanost hiše Torkla in ji podelila plaketo za kakovost gostinske ponudbe. Prav taka priznanja, ki so plod vztrajnosti in inovativnosti na področju gostinskih storitev, uvrščajo Izolo na kulinarični zemljevid doma in po Evropi in nepogrešljivo prispevajo k dvigu kvalitete turistične ponudbe destinacije.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov