Uspešna turistična sezona v Izoli se nadaljuje

3/12/19
Kategorija

Trend dobrih rezultatov se nadaljuje tudi v posezoni in napoveduje odlično obiskanost Izole v predprazničnem obdobju. Obiskovalci Izole se bodo lahko v soboto, 30. novembra udeležili prižiga prazničnih lučk in otvoritve novega drsališča. Na drsališču bodo lahko med drugim srečali tudi ribiča Bepija in si ta poseben dan za vedno vtisnili v spomin.

Rast števila prihodov in prenočitev se nadaljuje tudi v mesecu oktobru. Uradni podatki o turističnem obisku pravijo, da nas je v oktobru obiskalo 10.741 turističnih prihodov, ki so skupaj opravili 31.910 nočitev. V primerjavi s preteklim letom to predstavlja 15 % povečanje števila prihodov in 8 % povečanje opravljenih prenočitev.

Največje  število prenočitev, kar 74 %,  je bilo opravljenih v hotelih, sledijo apartmajska naselja in kampi. Povprečna doba bivanja je znašala 3,0 dni.

V obdobju januar – oktober 2019  smo v vseh nastanitvenih enotah zabeležili 133.605 turističnih prihodov in rekordnih 488.875 prenočitev. V primerjavi s preteklim letom to predstavlja 12 % rast prihodov in 7 % rast prenočitev.

50 % vseh nočitev je bilo opravljenih v hotelih, 20 % v apartmajskih naseljih, 11 % v kampih, 6 % v prenočiščih ter 13 % v ostalih vrstah nastanitvenih enot.

Po številu prihodov prevladujejo Slovenci (47 %), sledijo Nemci, Avstrijci, Italijani, Čehi, Madžari in ostali. V prvih desetih mesecih leta izstopa rast prihodov na nemškem +34 %, češkem + 39 %,  italijanskem +10 %, belgijskem +18 %, nizozemskem + 27 % in poljskem +23 % tržišču.

Iz podatkov je letos razvidna višja rast števila prihodov od rasti števila opravljenih prenočitev, kar kaže na skrajšanje povprečne dobe bivanja. Le-ta je letošnjem letu znašala 3,6 dni, v letu 2018 pa 3,8 dni.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov