Vabilo: Zeleni popoldan na Belvederju

6/02/23
Kategorija

Želite biti v koraku s trendi in svoje poslovanje prilagoditi zelenim strategijam? Ste pripravljeni zmanjšati ogljični odtis in posledično tudi stroške vašega poslovanja? Strmite k še večji razpoznavnosti vaše enote in promocijski podpori na nacionalni ravni?

Ker verjamemo, da ste vsaj enkrat odgovorili pritrdilno, vas v imenu Turističnega združenja Izola vabimo, da se nam pridružite na ZELENEM DNEVU NA BELVEDERJU v četrtek, 16. februarja, ob 16.00 (v prostorih bivšega Casinoja). 

Srečali se bomo z namenom spoznavanja okolju prijaznih modelov poslovanja, h katerim stremi in vzpodbuja tako slovenska kot tudi izolska strategija razvoja turizma. V prvem delu druženja se bomo posvetili temam kot so pomen zelene transformacije, kako lahko sami pristopimo k uresničevanju zelenih strategij, zakaj je pridobivanje okoljskih znakov pomembno in kakšni so sami postopki pridobivanja le teh. V drugem delu se bomo pogovarjali o priložnostih ter izzivih s predstavniki gostinske in turistične ponudbe slovenskega prostoraki po trajnostnih usmeritvah že delujejo. Zakaj so prav trajnostne prakse njihovo osnovno vodilo pri poslovanju, kako vplivajo na uspešnost in kakšni so načrti za prihodnost, vam bodo razkrili v pogovoru. Verjamemo, da boste imeli marsikatero vprašanje, zato si bomo v zadnjem delu našega druženja vzeli čas tudi za to.

 

 

Potek zelenega popoldneva in sogovorniki:

  • -      16.00 Dean Kocjančič, direktor Turističnega združenja Izola: uvodni pozdrav,
  • -      16.15 Astrid Prašnikar, ROS. TURIST, Inštitut za odgovorni turizem: predstavitev pomena in smernic trajnostnega delovanja v turizmu ter postopka pridobivanja trajnostnih znakov,
  •  
  • -      17.15 odmor za kavo
  • -      17.30 okrogla miza: predstavitev trajnostnih modelov poslovanja iz prakse:

 

Ob koncu pogovora bo čas tudi za vaša vprašanja.

Udeležba je brezplačna, število mest omejeno

Potrditev udeležbe najkasneje do 15. februarja posredujte na taja.savron@izola.si (040 450 062).

V upanju na vašo aktivno udeležbo in prispevek k sooblikovanju trajnostne destinacije in okolja v katerem živimo, vas lepo pozdravljamo.

 

Občina Izola se je v letu 2020 vključila v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST) z namenom, da s pomočjo mednarodno priznanega orodja za razvoj zelenih destinacij vzpostavi trajnostni model turizma, ki bo valoriziral potenciale (naravne, družbene, kulturne) in jih povezal v edinstveno ponudbo turistične destinacije Izola.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov