Z laskavimi nazivi in obetavnimi rezultati v jesen

14/10/21
Kategorija

V sredo, 13. oktobra, je bil za TZ Izola še en dinamičen jesenski dan. Letošnja  jesen je namreč zaznamovana predvsem z rezultati, ki so “zoreli” tekom aktivne vključenosti v projekte in tudi laskavimi nazivi, ki so izkupiček uspešnega predstavljanja destinacije Izola.  

Dan se je pričel z demonstracijo turističnega itinerarija na terenu, ki je nastal v sklopu projekta #BUTMUZ - Mreža in virtualizacija butičnih muzejev podeželja LAS Istre. Občina Izola je kot vodilni partner projekta skupaj s TZ Izola predstavila del itinerarija s kulturno in naravno dediščino izolskega zaledja in Ankarana. Tako so turistični vodniki in novinarji spoznali del zgodbe izolskega kaštelirja, obiskali kmetijo Medljan in se z morskimi prevozi Wavy z vetrom v laseh odpeljali do Ankarana, kjer so se sprehodili po slikovitem sredozemskem travniku. Včerajšnja demonstracija je le ena od promocijskih aktivnosti, ki pod okriljem LAS Istre potekajo v partnerstvu, katerega del je še Občina Ankaran, Inštitut IRRIS in Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran. Naslednji teden, 21. oktobra ob 10h, se bo v Izolani zgodila tudi novinarska konferenca, kjer bo partnerstvo širši javnosti predstavilo bogat izkupiček skupnega sodelovanja.

Govora bo o digitalizaciji dediščine slovenske Istre združene na spletnem mestu, ki bo tisti dan tudi predstavljeno, gradivu za OŠ, sestavljenih turističnih itinerarijih in promocijskemu materialu. Pomemben del pa bo tudi predstavitev dokumentacije za vzpostavitev interaktivne hiše ribiške industrije Slovenije, na območju nekdanje tovarne ARGO.

Sreda pa se je sklenila na slavnosti prireditvi Dnevov slovenskega turizma v Postojni, katerih del je bila tudi podelitev nagrad na prireditvi Moja dežela - lepa in gostoljubna v organizaciji Turistične zveze Slovenije. Izola je bila tudi tokrat s strani spletnih glasovalcev ocenjena kot naj turistični kraj, po skupni oceni spletnega glasovanja in strokovne komisije pa je dosegla tretje mesto.


Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov