Zadnje kulinarično druženje na izolskem Pomolu okusov

11/10/23
Kategorija

Izola, 11. oktober 2023: V soboto, 14. oktobra, se v Izoli obeta še zadnji Pomol okusov letos. Poudarek bo na morskih jedeh, kot so kalamari, sardele in ostalih istrskih specialitetah, tokratna novost pa bo gostujoča stojnica s Štajerske.

Ponudba za široko paleto ljubiteljev hrane in pijače

Sezona kulinaričnih druženj na prostem se v Izoli zaključuje s Pomolom okusov, ki bo na severni pomol ponovno privabil gurmanske navdušence. Na celodnevnem dogodku, ki bo med 11. in 21. uro, bodo istrski ponudniki obiskovalce ponovno razveseljevali s tipičnimi jedmi lokalnega okolja.

Tokrat bodo na voljo sardele na žaru, na šavor, brodet s polento, solata s kalamari in sipami, pedoči, jedi s tartufi, zadoščeno pa bo tudi vsem ljubiteljem prefinjenih krožnikov, kjer bo mesto našel karpačo zorjene govedine ali tune. Drzni bodo lahko uživali v sushi dogu, drugačna pa bo nedvomno tudi gostujoča stojnica s Štajerske, ki bo ponujala testenine iz slovenskega sladkega krompirja; inovativne jedi bodo še posebej pri srcu občutljivim na gluten in veganom.

Pomol okusov bodo dopolnili tudi lokalni vinarji, pivovarji in ostali ponudniki pijač.

Organizator vabi zainteresirane

Poleg obiskovalcev tudi mnogi ponudniki Pomol okusov prepoznavajo kot pomemben dogodek v lokalnem okolju. Ker se na Turistično združenje Izola obrača veliko tistih, ki bi se na dogodku želeli predstaviti, organizator poziva vse, da sledijo spletni strani visitizola.com, kjer bodo še letos objavljeni termini za 2024.

***

Pripravila: Tjaša Likar                                                                                                             Dean Kocjančič

stiki z javnostjo                                                                                                                        direktor

M: tjasa.likar@izola.si / t: 040 571 477

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov