Zakaj si boste letos želeli (do)pustovati v Istri

7/02/20
Kategorija

 

Od pusta do dopusta je le korak. Zakaj ne bi letos obojega preživeli ob morju? Navihano pustno vzdušje bo zaobjelo prav vse kotičke Istre, pripravili pa so tudi vse za nepozabne družinske počitnice.

Pustovanje v Istri

Navihano pustno vzdušje bo zaobjelo prav vse kotičke naše Istre, od Ankarana do Portoroža. Veselo pustovanje se bo pričelo v soboto, 22. februarja, v Kopru. Med 10. in 12. uro bo na trgu nasproti Kapitanije na sporedu pustna animacija, dve otroški pustni predstavi in otroške pustne ustvarjalnice, točno ob 12.00 pa bo s parkirišča ob koprskem stadionu Bonifika krenila 12. Istrska pustna povorka. S polno mero norčavega veselja se bodo pustne skupine in vozovi v povorki vili vse do trga pri Upravi za pomorstvo, kjer bo razglasitev zmagovalcev in pustna zabava. Sobotno pustno popoldne se bo nadaljevalo v Izoli. Med 15.00 in 22.00 bo na Lonki organiziran nastop skupine Smeškov svet, sledil pa bo pester glasbeni program z nastopi DJ Lovra, Leana Kozlarja Luigija z bandom in Blue Cheese Banda iz Trsta, pustno veselico bo zaključila skupina Gustafi. Za »pust mastnih ust« bodo poskrbeli s ponudbo slastnih pustnih dobrot. V soboto ob 16.00 se bo pustovanje pričelo v Portorožu, natančneje v Avditoriju Portorož, kjer bo na sporedu tradicionalno pustno rajanje za otroke. Pripravili bodo vesele čarovniške vragolije in coprnije s čarovnikom Lavrencijem in čarovnico Tinkulo. Od 17. ure dalje pa bodo pustne šeme svoje vesele vragolije ponesle tudi v letovišče Adria Ankaran. Sobotni večer se bo zaključil v Piranu, kjer bo pustovanje letos v znamenju glasbe in Tartinija, saj obeležujemo 250. obletnico njegove smrti. Ob 20. uri se bo tako v gledališču Tartini pričel že 18. Veliki pustni ples v maskah na temo glasbe od Tartinija do techna.

Pustno rajanje se bo v Piranu nadaljevalo tudi v nedeljo, 23. februarja. Od 15. ure dalje bo na Tartinijevem trgu potekal glasbeno obarvani Tartinijev karneval. Bogat otroški program bo vključeval pustno rajanje z Damjano Golavšek, poslikavo obrazov in beneških mask, čarovniško predstavo s čarovnikom Jole Cole, nastop članov plesne skupine Art Dance Studio Portorož in mlade pevke Arnike Marancin, manjkala pa ne bosta niti revija beneških mask in laser show. Ob 16.30 bo stare in mlade navdušil koncert zasedbe Sogno Veneziano. V baročnih kostumih bodo predstavili dela priljubljene italijanske zasedbe Rondò Veneziano, ki na zanimiv način združuje baročno glasbo in rockovske ritme. V nedeljo bodo med 14. in 19. uro na relaciji Lucija-Portorož-Piran na voljo tudi brezplačni avtobusni prevozi.

V torek, 25. februarja, bodo v Ankaranu s pustno povorko odganjali zimo. Pričela bo ob 17. uri in potekala s trga v središču Ankarana do Valdoltre. Od pusta se bomo poslovili v sredo, 26. februarja, na 60. Simboličnem pokopu pusta na Belem Križu.

Zimske počitnice na morju

Od pusta do dopusta je le korak. Zakaj ne bi letos obojega preživeli ob morju? Portorož slovi po odlični ponudbi v centrih dobrega počutja, kjer ponujajo wellness programe za vso družino. V hotelih LifeClass Portorož so pripravili brezplačen počitniški program, od otroških delavnic o zdravi prehrani in pustnega plesa za otroke do predavanja za starše o zdravi prehrani otrok, varstva otrok v solni sobi (medtem ko se starši razvajajo v Thalasso centru) in joge za vso družino. V času počitnic ponujajo v svojih hotelih družinske pakete z brezplačnim bivanjem za dva otroka, mlajša od 12 let.

Za prijetne zimske počitnice bodo poskrbeli tudi v letovišču Adria Ankaran, kjer ponujajo teden za oddih z ugodnostmi za otroke. Gosti bodo lahko uživali v neomejenem kopanju v ogrevanih bazenih z morsko vodo, v savni in fitnes studiu, otroci pa se bodo veselili na novem otroškem igralnem parku na centralni plaži. Dobrodošli so tudi hišni ljubljenčki.

V Izoli vabijo družine, da kvalitetno preživijo svoj prosti čas s sprehodi v naravi po okoliških gričih in vaseh, kjer poti peljejo skozi vinograde in oljčne nasade. Lahko se odpravijo tudi na potep po starem mestnem jedru ali pa se podajo na morsko dogodivščino v Izolano – hišo morja, ki je s svojimi interaktivnimi vsebinami še posebej zanimiva za otroke. Morje pa lahko obiskovalci Izole spoznavajo tudi na krožnikih v kakšni izmed mnogih restavracij in gostiln.

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov