Zlato priznanje Srednji šoli Izola na mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma

5/02/24
Kategorija

V sredo, 31. januarja 2024, je na sejmu Alpe-Adria potekal 21. mednarodni festival Okusni zakladi, ki ga vsako leto organizira Turistična zveza Slovenija.

Na festivalu je sodelovalo 28 srednješolskih ekip iz Slovenije in tujine (Italija, BIH in Hrvaška), ki so na inovativen način predstavile kulinarični spominek. Dijaki so morali v sklopu teme pripraviti pisno nalogo, izdelati promocijski spot in predstaviti produkt na turistični tržnici v času sejma na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Tekmovanja so se udeležile tudi dijakinje 4. letnika Srednje šole Izola, programa gastronomija in turizem: Ana Marinšek, Ema Šinigoj Čotar in Katrina Golotič Faganel, pod mentorstvom prof. Katje Eržen. Iz lokalnih sestavin so pripravile kulinarični spominek, povezan s slovensko Istro, ki so ga poimenovale Istrska manjada.

Z domačo figovo marmelado, oljčnim namazom, posušenimi krhlji kakija, grozdnim sokom in belimi kristalčki solnega cveta, položenimi v leseno ladjico - batano, si prizadevajo izboljšati prepoznavnost destinacije. Hkrati želijo ljubiteljem istrske kulinarike ponuditi izvrstno darilo, ki jih bo vedno znova spomnilo na značilne istrske okuse.

Dijakinje so s svojim inovativnim pristopom, lokalnimi sestavinami ter ljubeznijo do istrske kulinarike ustvarile pravo kulinarično mojstrovino.

Čestitke kreativni ekipi iz Srednje šole Izola za navdihujočo predstavitev, s katero so prepričale žirijo in osvojile zasluženo zlato priznanje.

Vir: Srednja šola Izola

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov