Izolski film zmagovalec na tekmovanju »Food Film Menu«

28/09/22
Kategorija

Na Turističnem združenju Izola so se razveselili novice, da je eden od promocijskih videov njihove kampanje Male zelene skrivnosti, zmagal na natečaju za kratke kulinarične filme »Food Film Menu«, ki ga je razpisal IGCAT – mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem.

IGCAT spodbuja k pripovedovanju privlačnih zgodb v regiji

S tekmovanjem Food Film Menu želi IGCAT spodbuditi mlade režiserje k pripovedovanju privlačnih zgodb iz njihovih regij. Naj bo to o lokalni hrani, receptih, kuharskih mojstrih, kulinarični tradiciji, trajnostnih praksah, novostih ali podeželju. Želja je namreč, da kot ambasadorji svoje regije pomagajo krepiti ponos in zavedanje o slovenski kulinarični dediščini in njeni prehranski raznolikosti.

Izola zmagovalka kategorije Okolje, trajnost in hrana

Turistično združenje Izola se je s petimi kratkimi videi, ki so nastali v sklopu promocijske kampanje Male zelene skrivnosti, potegovalo v kategoriji Okolje, trajnost in hrana. Na natečaju je v omenjeni kategoriji po oceni žirije prvo mesto osvojil video, tesno povezan z lokalno kulinarično ponudbo, ki se osredotoča na podeželje in lokalne kmete. »Ne direkt v njivo, ampak na Rubo sz moje njive« obiskovalce na šaljiv način opozarja, da spoštujejo lokalno okolje in ne posegajo na kmetijska zemljišča. Vse dobrote zemlje lahko namreč kupijo na lokalni tržnici – Ruba sz moje njive – direktno iz rok izolskih kmetov.

Več o zgodbi in povezava do nagrajenega videa!

Še do konca tedna odprto glasovanje za najboljši kulinarični video

Najboljši kulinarični video pa med zmagovalci vseh razpisanih kategorij do petka, 30. septembra, izbirajo gledalci! Zato vas vabimo, da svoj glas oddate svoj glas! Za Izolo, seveda. Malce za šalo malce za res: glas seveda oddajte za tisti video, ki si po vašem mnenju zasluži prvo mesto.

Na povezavi glasujte za najboljši kulinarični video!

Male zelene skrivnosti Izolanov opozarjajo na trajnostno ravnanje

Male zelene skrivnosti Izolanov so serija 10 kratkih promocijskih filmov, ki na humoren način opozarjajo na to, kako se v Izoli obnašamo, da spoštujemo trajnostne prakse. Par se na obisku v Izoli znajde v desetih različnih situacijah, v katerih ne ve najbolje, kako pravilno ravnati. Domačini paru priskočijo na pomoč in mu poleg praktičnih nasvetov pokažejo še najboljša zeleno-modra doživetja, s čimer poskrbijo še za promocijo naravnih in kulturnih danosti kraja.

Cilj »zelene« promocijske kampanje Turističnega združenja Izola je dvigniti zavest o pomenu trajnosti in skrbi za okolje skozi najbolj zanimive turistične produkte, kamor spada tudi gastronomija. Poleg tega je želja goste seznaniti o primernem vedenju na destinaciji, jim podati nasvete, kako preživljati prosti čas v Izoli, in nenazadnje vse gledalce tudi nasmejati. Na združenju so namreč prepričani, da je smeh vedno pol zdravja.  

Produkcijo projekta je je Turistično združenje Izola zaupalo ekipi Kleva Films na čelu z režiserjem Petrom Klevo. Za scenarij in vodenje projekta je poskrbela Luca Stančič Kodarin. V glavni vlogi pa sta zaigrala Mojca Fatur in Klemen Slakonja, katerima so se pridružila še druga imena domačinov – Izolank in Izlanov.

Oglejte si vseh desetih trajnostnih zgodb!

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov