JAVNI POZIV: Zbiranje ponudb za sodelovanje na Pomolu okusov

27/07/22
Kategorija

ZBIRANJE PRIJAV ZA SODELOVANJE NA KULINARIČNI PRIREDITVI POMOL OKUSOV V SKLOPU RIBIŠKEGA PRAZNIKA 2022

  1. Datum prireditve: 19. in 20. avgust 2022

 

Ime in sedež organizatorja:

Javni zavod Center za kulturo, šport in prireditve Izola

Kraška 1, 6310 Izola

Matična številka: 5971586000

ID za DDV: SI52280365

Soorganizator prireditve Pomol okusov:

Turistično združenje Izola, g.i.z.

Sončno nabrežje 4, 6310 Izola

Matična številka: 5909546000

ID za DDV: SI62185535

 

PREDMET JAVNEGA POZIVA:

Predmet poziva je prijava za uporabnino stojnice na kulinarični prireditvi Pomol okusov v sklopu Ribiškega praznika 2022.

VSEBINA POZIVA:

Pomol okusov je kulinarični dogodek, izpeljan po vzoru »street food« ponudbe, ki se večkrat v letu odvije na severnem pomolu v Izoli. Serija dogodkov je še en izmed načinov uresničevanja pobude Kilometer nič in promoviranja lokalne kulinarike in njenih ponudnikov. Pomoli okusov so vsebinsko in terminsko vezani tudi (vendar ne zgolj) na tradicionalne kulinarične akcije kot so Dnevi divjih špargljev, Dnevi domačih pedočev, Dnevi kalamarov, Dnevi kraljice sardele in Dnevi bakalaja, na njih pa se predstavlja istrska enogastronomska ponudba.

Tokratna edicija dogodka se bo odvila v sklopu Ribiškega praznika 2022, katerega glavni organizator je Center za kulturo, šport in prireditve Izola.

Pomol okusov bo potekal dva dni: v petek 19. in v soboto 20. avgusta 2022 od 19.00 do 2.00.

POGOJI ZA PRIJAVO:

  1. Ponudniki morajo biti registrirani za opravljanje dejavnosti in imeti dovoljenje za obratovanje.
  2. Ponudniki morajo imeti davčno blagajno.
  3. Ponudniki morajo za strežbo hrane in pijače uporabljati papirnato ali biorazgradljivo embalažo.
  4. Ponudba mora biti v čim večji meri sestavljena iz lokalnih oz. istrskih jedi.
  5. Morebitna dodatna oprema ponudnika (npr. hladilniki, kuhalniki…) mora biti brezhibna.
  6. Ponudniki bodo na dogodku sodelovali oba dneva (19. in 20. 8.).

 

MERILA ZA IZBOR:

  1. - Prednost imajo ponudniki, ki večino svojih sestavin nabavljajo iz lokalnega okolja in ponujajo jedi, značilne za območje Slovenske Istre.
  2. - Kakovost ponudbe.
  1. - Prednost imajo ponudniki, ki imajo registriran obrat v Občini Izola.

 

UPORABNINA STOJNICE:

Sodelujočim ponudnikom se zaračuna uporabnina stojnice, ki za oba termina znaša 300,00 EUR (z vštetim DDV).

Uporabnina stojnice vključuje:

  • - 1 prodajno stojnico z osvetlitvijo,
  • - električni priključek glede na potrebe ponudnika,
  • - promocijske in oglaševalske aktivnosti vezane na predstavitev prireditve in ponudnikov,
  • - varovanje na prireditvi (varnostnik in reševalec iz vode).

 

Uporabnino stojnice mora ponudnik poravnati pred prireditvijo. Po dostavi podpisane prijavnice in opravljenem izboru, prijavitelj prejme v podpis sporazum o sodelovanju z računom, ki ga mora poravnati najkasneje do 16. avgusta 2022.

S podpisom prijavnice ponudnik sprejema pogoje sodelovanja na prireditvi Pomol okusov in jamči za verodostojnost podatkov. O dodelitvi prodajnega mesta na Pomolu okusov odloča organizator oz. soorganizator prireditve.

Za vsak dodatek ob prodajnem mestu je treba pridobiti predhodno soglasje organizatorja oz. soorganizatorja prireditve. Vsi ponudniki morajo s stojnico ravnati kot dobri gospodarji, skrbeti morajo za red in čistočo v neposredni bližini.

Če se prireditev časovno premakne, skrajša, podaljša ali prostorsko preuredi, ponudniki niso upravičeni do povračila škode ali vrnitve vplačanega nadomestila. Če prireditve ni mogoče izvesti iz razlogov, za katere ne odgovarja organizator (višja sila, vremenski razlogi) in prireditev v celoti odpade (oba dneva), bo organizator vrnil ponudniku že vplačano nadomestilo.

Organizator prireditve ima ob prijavi pravico zahtevati od ponudnika:

  1. a) obrtno dovoljenje oziroma registracijo z odločbo pristojnega organa, da so izpolnjeni z zakonom določeni pogoji za opravljanje dejavnosti;
  2. b) ustrezno soglasje pristojnega zdravstvenega in veterinarskega inšpektorata, ker bo ponudnik na prireditvi opravljal promet z živili in s predmeti splošne rabe, degustacije živil ali demonstracijo predmetov splošne rabe oz. gostinsko dejavnost.

Organizator prireditve ima pravico odpovedati sodelovanje ponudnika na prireditvi, če ne dostavi zahtevanih dokumentov. Organizator ne odgovarja za kazni, ki jih prejmejo ponudniki od pristojnih organov, v nobenem primeru, zato morajo ponudniki imeti vsa ustrezna in veljavna dovoljenja za prodajo in opravljanje drugih vsebin v okviru uporabe stojnice.

Najkasneje do 12. 8. 2022 morajo sodelujoči ponudniki soorganizatorju sporočiti ponudbo hrane oz. pijače s pripadajočimi cenami.

ODDAJA PRIJAVNICE:

Ponudnik mora v celoti izpolnjeno in podpisano prijavnico predložiti soorganizatorju (TZI). Zadnji rok za prijavo je 5. avgust 2022 do 12. ure.

PRIJAVNICO NAJDETE TUKAJ

Po pošti na: Turistično združenje Izola, g.i.z., Sončno nabrežje 4, 6310 Izola s pripisom »Prijava na javni poziv«  ali skenirano preko e-pošte na nina.petelin@izola.si  ali taja.savron@izola.si .

O izboru boste obveščeni najkasneje do 10. avgusta 2022 preko e-poštnega naslova, ki ste ga navedli na prijavnici. Prejeli boste tudi Sporazum o sodelovanju, ki nam ga podpisanega vrnete.

Vse dodatne informacije so vam na voljo v prostorih TIC Izola (Sončno nabrežje 4) in na telefonskih številkah 041 933 889 (Nina Petelin) ali 040 450 062 (Taja Šavron).                                           

 

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov