Restavraciji hotela Marina in Hiši Torkla ponovno Michelinovo priznanje

9/09/22
Kategorija

Izola je nedvomno tudi kulinarična destinacija, kar potrjujejo tudi Michelinova priporočila, ki se, poleg zvezdic, podeljujejo že tretje leto.

Izdaja Michelinovega vodnika Slovenija, ki združuje kar 58 restavracij,  državi utrjuje mesto na gastronomskem zemljevidu. Dve zvezdici je ponovno ohranila Hiša Franko kuharske mojstrice Ane Roš, medtem ko je eno zvezdico prejelo  devet restavracij. Nagrado visoke kulinarike ovrednotene z eno zvezdico si je letos zaslužila tudi prva restavracija v Slovenski Istri, in sicer restavracija COB chefa Filipa Matjaža.

Na destinaciji Izola pa smo posebej ponosni, da sta se na seznamu priporočil Michelinove ekipe zaradi inovativnosti in trajnostne gastronomije ohranili Restavracija hotela Marina in Hiša Torkla.

Chef Ivica Evačić – Ivek, ki predstavlja gonilno silo Marine, že od samega prihoda leta 2003 zvesto sledi vodilu »Iz morja na krožnik«. Obisk restavracije predstavlja popolno kulinarična avantura obarvana predvsem s svežimi okusi morja, katero poleg telesa, nahrani tudi dušo.

Iz osrčja Izole pa Michelinovi inšpektorji usmerjajo na slikovito izolsko podeželje, kjer v idiličnem ambientu Hiše Torkla s prelepim pogledom na vas Korte razvaja chef Sebastjan Kovačič. Peka na žaru je doživetje predvsem za vse mesne gurmanske navdušence, vsekakor pa ob obisku restavracije na svoj račun pridejo tudi ljubitelji ostalih okusov.

Na seznamu restavracij, ki jih za obisk priporoča vodnik Michelin guide Slovenia 2022, je skupno vključenih 41 slovenskih restavracij. 

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov