V Izoli se tudi letos obeta pet Pomolov okusov

15/02/23
Kategorija

Turistično združenje Izola pripravlja niz kulinaričnih dogodkov Pomol okusov, kjer se bodo predstavili ponudniki istrskih dobrot. Letošnja novost so ugodnosti za vse, ki razpolagajo s trajnostnimi certifikati. Do 3. marca je odprt javni poziv za prijavo k sodelovanju.

Letošnje kulinarično leto bo v Izoli zaznamovano z mnogimi enogastronomskimi prireditvami, ki bodo popestrile dogajanje od pomladi pa vse do pozne jeseni. Na Turističnem združenju Izola napovedujejo pet Pomolov okusov, ki se bodo odvili na severnem izolskem pomolu. Termine so tudi letos z namenom povečanja obiska izven glavne sezone umestili v čas pred in po poletju, poleg tega so premišljeno razporejeni tudi istočasno z drugimi prireditvami s področja kulture, športa oziroma v času praznikov. Tako bodo imeli gostje še dodatno motivacijo za obisk in priložnost na idilični lokaciji izkusiti tudi okuse lokalne kulinarike in drugih istrskih dobrot.

Prvi Pomol okusov se obeta na velikonočno soboto, 8. aprila, sledi mu drugi takoj po prvomajskih počitnicah, in sicer 6. maja. Kot uvod v poletje se bo junijski Pomol okusov zgodil 10. junija. Prvi jesenski dogodek bo potekal 16. septembra, edicijo izolskih »street food« dogodkov pa bodo na TZ Izola zaključili 14. oktobra.

Trajnostno in povezovalno

Izola sledi trajnostnim usmeritvam Zelene sheme slovenskega turizma, za kar je bila nagrajena z zlatim znakom Slovenia Green. Tudi zaradi tega si organizator želi, da na dogodku sodelujejo predvsem ponudniki, ki poslujejo po okolju prijaznih modelih in to tudi dodatno vzpodbuja z ugodnostmi za sodelujoče imetnike trajnostnih certifikatov. Ponuja namreč 50 % popust na uporabnino stojnice.

Z željo po predstavitvi tipičnih kulinaričnih značilnosti drugih pokrajin in že v lanskem letu izraženim zanimanjem s strani ponudnikov izven slovenske Istre, na TZ Izola k sodelovanju pozivajo tudi ponudnike iz ostalih makro destinacij. Na vsakem dogodku so jim organizatorji namenili eno ali dve stojnici.

Na spletni strani TZ Izola je objavljen javni poziv in potrebne informacije za ponudnike gostinskih storitev, društva in ostale, ki se želijo predstaviti na Pomolu okusov. Rok za prijavo je 3. marec 2023, za več informacij pa so na voljo preko telefona 05 640 10 50 ali na mailu nina.petelin@izola.si   

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov