Kam po najlepše spomine na Izolo?

So školjke lahko naš suvenir?

IZOLANI PRAVIMO: »Pustimo življenju v morju, da teče v svojem ritmu.« Kar morje naplavi, sicer lahko poberemo in odnesemo s seboj, v morsko dno pa nikakor ne posegamo. Morsko dno, ki je z življenjem najbogatejše, mora ostati nedotaknjeno. Vemo, da so kamenčki in školjkice res lepi in bi jih vsi z veseljem nosili domov, a brez skrbi, v nadaljevanju smo Izolani pripravili kar nekaj predlogov, kam po super spominek, da bo Izola v vaših srcih živela vse dni v letu!

Še pred tem, pa si poglejmo, kako sta morje in morsko dno raziskovala Mojca in Klemen. Mislite, da sta našla svoj top spominek? Preverite v videu:

NASVETI IZOLANOV: Kam po top izolski suvenir?

Soba ustvarjalcev na Manziolijevem trgu

Soba ustvarjalcev je prav poseben prostor, kjer najdete produkte izključno slovenskih ustvarjalcev domače in umetniške obrti. Njena posebnost je ta, da so vsi izdelki so brez marže, kar pomeni, da gre celoten izkupiček prodaje izključno ustvarjalcem. Kako do tega čudovitega prostora? Takole!

Turistično-informacijski center na Sončnem nabrežju

Na TICu je na voljo raznolika ponudba spominkov: od izolske monografije, do majčk, brisač, kap s šiltom, do izolske košarice – tipičnih lokalnih produktov. Vse našteto pa je na voljo tudi v spletni trgovini.

Vinoteka 1001 in Vinoteka Božič

Če si s seboj želite odnesti tipične izolske okuse, potem sta pravi izbiri za vas izolski vinoteki, kjer poleg pestre izbire lokalnih vin najdete tudi oljčno olje in druge domače dobrote. Lahko pa se odločite tudi za obisk katerega od lokalnih vinarjev, kjer združite prijetno s koristnim in se dogovorite še za degustacijo. Kako do njih? Preverite tukaj!

Prodajne hiške na promenadi

V poletnem času po Izoli zaživijo tudi bele-modre prodajne hiške, ki se nahajajo v parku Pietro Coppo, ploščadi pri Lonki in na Velikem trgu. V njih je na voljo pestra ponudba lokalnih produktov, ročnih izdelkov, produktov iz sivke, poletni nakit in še kaj bi se našlo.

Galerije na Ljubljanski ulici

Ljubljanski ulici pravimo tudi izolska ulica umetnikov. Umetniški duh pa domuje tudi na vzporedni, Koprski ulici. Če si želite s seboj odnesti umetniško delo, se sprehodite med galerijami in ateljeji, kjer zagotovo najdete najlepši spominek na Izolo.

Več pa tule.

CUP – Center uporabnih predmetov

Si upate domov odnesti nekaj, kar je svoj čas dejansko živelo v Izoli?

Spoznajte, kje v Izoli so na voljo taki spominki. Skočite na novo zgodbo!

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov